Esquí

Retorn matiner

Només cinc mesos després de la important lesió al genoll, Joan Verdú viatjarà a Ushuaia, on tornarà a entrar en contacte amb la neu

Retorn matinerFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú va aturar l’abril passat els cors dels membres de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en lesionar-se greument del genoll mentre entrenava en bicicleta. Ja havia acabat la temporada però s’apropava la pretemporada més important per a l’esquí andorrà, la de les finals de la Copa del Món a Grandvalira del març vinent, i un dels màxims aspirants a entrar-hi s’allunyava. El primer diagnòstic apuntava un esquinç d’alt grau dels lligaments lateral intern i encreuat anterior que suposaria un període aproximat de recuperació d’uns vuit mesos a partir de l’operació. Aleshores, la part afectada estava molt inflamada, però una vegada va millorar els metges van observar que no calia passar per quiròfan, fet que disminuïa considerablement el temps de baixa.

Aquesta reducció va ser fins a tal punt que només cinc mesos després de l’incident Verdú ja està preparat per tornar. L’esquiador ha obtingut el permís necessari dels serveis mèdics per poder viatjar diumenge a Ushuaia (Argentina) i entrar en contacte amb la neu. Serà l’inici de la pretemporada per a l’esquiador, que assegura que ja es troba millor. “Em noto que tinc el genoll estable, no tinc cap molèstia i penso que sobre els esquís anirà molt bé”, comenta Verdú.

La intenció de la federació i del cor­redor és fer un treball sobre el ter­reny de manera progressiva. “Estaré dues setmanes i mitja a l’Argentina sense voler córrer. Només veuré com estic, a poc a poc, començant de manera molt suau al principi”, indica l’esquiador, que hi afegeix que “segons les meves sensacions ja farem el que faci falta, però sense cap objectiu de res. Si el genoll aguanta i no em fa mal penso que ràpidament podré recuperar un bon nivell d’esquí”.

En tot aquest llarg període, Verdú s’ha centrat dia rere dia en la recuperació. Ara, amb el vistiplau per poder entrar en contacte amb la neu, es mostra satisfet. “Estic molt content de com ha anat, de com em sento. He treballat molt aquests mesos, he estat entrenant molt i anant al fisioterapeuta cada dia. Han estat moltes hores, però al final ha donat els seus fruits”, assenyala l’andorrà, que parla de les bones sensacions que ha tingut en els tests físics que ha fet. “Em sento bé. Vaig fer uns tests i van anar bé perquè estic a les mateixes xifres de quan no estava lesionat”, explica.

Tot plegat, però, s’ha de confirmar ara damunt de la neu. Amb ell viatgen cap a Ushuaia el seu nou entrenador personal, Cy­prien Richard, i Toño Góngora, que l’ajudaran a preparar-se físicament per entrar a la temporada i optar a les finals de la Copa del Món en les millors condicions possibles.

VERDÚ, ACOMPANYAT A ARGENTINA

‘Mimi’ i els de tècnica, a Ushuaia Joan Verdú no estarà només acompa­-nyat aquests dies a Ushuaia de Cyprien Richard i Toño Góngora. Allà ja hi ha els membres de l’equip de les disciplines tècniques de la federació, Axel Esteve, Xavi Salvadores, Àlex Rius i Xavi Cornella. També s’hi desplaçarà des de La Parva (Xile) Mireia Gutiérrez, que seguirà la seva feina de pretemporada sobre la neu en territori argentí. Per la seva part, Carmina Pallàs i Cande Moreno tornaran a Andor­ra després d’haver disputat les primeres proves a Xile. Qui ja ha tornat és Sissi Hinterreitner. L’andorrana no va arribar a competir a La Parva, sinó que només va entrenar ja que torna de la forta lesió que va patir el setembre passat. Amb tot, durant l’estada a La Parva, l’esquiadora va patir unes petites molèsties al dit, d’afectació menor.

tracking