Curses de muntanya

La FAM, sense corredors al Mundial per prioritzar la Copa del Món

Els germans Casal i Ferran Teixidó no seran a la cita d’Escòcia d’aquest cap de setmana per poder arribar amb forces a les darreres curses i aspirar al podi

La FAM, sense corredors al Mundial per prioritzar la Copa del MónXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha decidit no portar cap representant al Campionat del Món de la ISF que es disputa entre aquest divendres i diumenge a Escòcia. Els motius que han donat per justificar l’absència de corredors a una de les cites més importants de l’any són “estratègics”. I és que tant el director tècnic com els corredors prefereixen prioritzar la Copa del Món atesa la bona situació en la qual es troben els representants de l’equip nacional.

Els germans Marc i Òscar Casal són segon i quart al circuit Sky Classic i volen aspirar al podi final. No obstant això, hauran de lluitar molt en la darrera prova, la Limone Skyrace del pròxim 13 d’octubre, ja que s’hi aplegaran els millors corredors del món i comptarà un 50 per cent més en la classificació final. A més, aquesta està molt ajustada. Només el primer classificat, el suís Egli Pascal, té certa comoditat, ja que es troba instal·lat en la part alta, amb 386 punts, 61 més que Marc Casal. L’andorrà, però, ja ha sumat els cinc resultats que compten per al còmput final i haurà de restar el pitjor de tots ells, que ara mateix són els 33 punts de l’Skyrace Comapedrosa. El britànic Wild Finlay és tercer a la taula amb 317 punts, i Òscar Casal ocupa el quart lloc, amb 291 punts, dels quals n’haurà de restar tres del seu pitjor resultat, obtingut a Livigno. L’altre corredor que aspirava a ser al Mundial és Ferran Teixidó en la cursa vertical, però la seva situació és molt similar a la dels germans Casal, amb l’afegit que lidera el Vertical Kilometer World Circuit, i a més ho fa de manera destacada. Suma 377 punts pels 319 del seu immediat perseguidor, precisament el líder en Sky Classic, Egli Pascal. A això se li ha de sumar que Teixidó té encara dues curses pendents, i ha cregut que saltar-se la cita escocesa era el més idoni per estar més fresc i lluitar per la Copa del Món en les dues darreres cites.

tracking