Es fan respectar

La selecció viu un dels moments més dolços des de la seva creació i suma cinc duels sense perdre per primer cop a la història

Es fan respectarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció nacional de futbol va sumar dilluns un nou partit sense perdre amb l’empat a un gol contra el Kazakhstan. Amb aquest matx, ja en són cinc de manera consecutiva en què els tricolors no coneixen la derrota (tots els que ha disputat aquest 2018), una dada històrica, ja que és el primer cop des de la creació de la selecció que ho aconsegueixen. Aquesta ratxa de resultats també ha suposat aconseguir la millor marca de la seva història sense encaixar, que amb la diana del Kazakhstan va quedar-se en 455 minuts. Els cinc duels consecutius sense perdre d’aquest 2018 s’afegeixen a les dues victòries (contra San Marino i Hongria) i l’empat (contra les Illes Fèroe) del 2017, uns resultats i una dinàmica que certifiquen la bona feina que s’està fent darrerament.

Aquests últims resultats fan que els conjunts rivals comencin a respectar la selecció, una cosa que no s’ha fet els últims temps, segons el capità, Ilde Lima. El central es va mostrar contundent després del matx contra el Kazakhstan i va assegurar que “en aquesta vida una de les coses més importants és el respecte pels altres, i últimament a les seleccions rivals els falta això cap a Andorra, i després al camp ho acaben pagant”. A més, va afegir que “nosaltres treballem com a professionals encara que no guanyem milions d’euros i té molt valor el que estem fent”.

El capità també va donar-li valor al moment de la selecció i va destacar que “és una passada. Nosaltres sabem el que treballem i les diferències que hi ha amb seleccions com el Kazakhstan i ho valorem”. Una opinió en la mateixa línia va manifestar un altre dels internacionals, Cristian Martínez, que va declarar que “hem d’estar orgullosos d’aquesta selecció, i treballarem perquè els resultats continuïn”.

Però tot i viure un dels millors moments (si no el millor) de la història del combinat nacional, al vestidor tenen clar que no s’han de fer volar coloms. “Ara venen dos partits molt complicats, i hem de tenir les llums d’alarma sempre enceses perquè som Andorra i les diferències entre la resta i nosaltres són brutals”, reconeixia Ilde Lima pensant en l’octubre, quan els tricolors visitaran Geòrgia i el Kazakhstan.

LA SELECCIÓ SUB-21 CAU A UCRAÏNA AMB UNA DIANA A TRES MINUTS DEL FINAL

La selecció de futbol sub-21 va caure ahir per la mínima contra Ucraïna en el duel corresponent al grup 4 del Preeuropeu de la categoria que es disputarà l’estiu vinent a Itàlia i San Marino. Tot i els problemes logístics que va patir l’expedició del combinat nacional els dies previs (van haver de fer un viatge de 14 hores, i la companyia aèria els va perdre les maletes i no van poder fer l’entrenament previ amb normalitat), l’equip va sortir endollat al partit, i van tenir la primera aproximació de gol amb una falta que va rematar a porteria Àlex Martínez, però que el porter local Danylo Kanevtsev va poder atrapar. Ucraïna es va anar fent a poc a poc amb el domini del matx i s’anava apropant a la porteria defensada per Iker Álvarez de Eulate sense encert (van acabar el partit amb 16 ocasions de gol). Tot apuntava que la selecció sub-21 s’enduria un punt de Zaporizhia, fins que al minut 87, un golàs de Shved va deixar els tres punts a casa. El seleccionador, Justo Ruiz, va declarar després del matx que “ha estat un dels partits més complets que hem fet a tot el Preeuropeu, i és una llàstima que ens hagin marcat al final”. A més, va afegir que “tota la feina que hem fet s’ha escapat als últims minuts, però no es pot estar més orgullós”. Andorra tancarà el Preeuropeu a l’octubre contra Anglaterra (a fora) i Letònia (a casa).

tracking