Atletisme

Canillo, a punt per al Mundial de curses de muntanya

Canillo, a punt per al Mundial de curses de muntanyaWMRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Canillo acollirà aquest diumenge la 34a edició del World Mountain Running Championship, competició que es troba sota el paraigua de la IAAF i la World Mountain Running Association i que ha organitzat la Federació Andorrana d’Atletisme. Ahir es va fer la presentació al Palau de Gel de Canillo del que s’espera d’aquesta competició, que reunirà un total de 311 atletes de 39 països diferents entre les quatre curses que es disputaran, la masculina i femenina, absoluta i júnior.

De tots aquests, 10 corredors seran andorrans. Andrea Sinfreu i Nahuel Carabaña competiran en júnior, mentre que Imma Parrilla, Mireia Molina, Anna Artal, Sònia Carrillo, Jordi Royo, David Méndez, Joan Turné i Julio Rodríguez seran els representants en la categoria absoluta, amb Carlos Dobarro com a reserva en cas que hi hagi alguna lesió d’última hora. Per la seva part, Pep Sansa és el mànager de l’equip.

Els grans favorits seran, un any més, els africans, amb els ugandesos com a màxims aspirants a copsar el podi en homes i les kenyanes en dones. La principal novetat del Mundial d’enguany és que els tres primers de les categories absolutes es repartiran 6.000 dòlars en premis, situació que mai abans s’havia donat en cap altra edició. “És un repte molt gran organitzar aquesta competició perquè hem començat de zero”, assenyalava ahir el director de la cursa, Carles Font. El pressupost total per acollir aquest Mundial se situa al voltant dels 110.000 euros.

tracking