Repàs al Barça i campió de la Lliga Catalana

El MoraBanc Andorra fa pujar els colors al Barça Lassa i s’adjudica el primer títol de la Lliga Catalana ACB

Repàs al Barça i campió de la Lliga CatalanaBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra està a tres setmanes d’arrencar la seva cinquena campanya seguida a l’ACB i ja té una experiència suficient per saber que de les pretemporades no es poden extreure grans conclusions. Tots els equips estan en construcció i una vegada arrenca l’espectacle de veritat hi ha moltes coses que canvien. El conjunt del Principat ha vist en repetides ocasions com les sensacions no eren les mateixes al setembre que a l’octubre i sap que si els primers duels amistosos van bé s’ha de mantenir la calma i si van malament, també.

Però veient el club tricolor ahir a la final de la Lliga Catalana ACB contra l’FC Barcelona Lassa és difícil no emocionar-se i veure que aquest equip promet més que mai, i si manté el gran nivell de joc exhibit ahir durant bona part del curs podrà aconseguir fites importants. El MoraBanc va assolir el seu primer títol del torneig català ACB, tallant la ratxa de nou victòries consecutives del Barça, i el seu primer títol des que és a la millor lliga d’Europa.

En la semifinal de dissabte contra el Divina Seguros Joventut es van veure molts aspectes positius del joc dissenyat per Ibon Navarro, com la solidesa defensiva i l’encert en llançaments exteriors, o el pas endavant de jugadors com Moussa Diagne i David Walker, entre altres. I, per contra, es van veure també uns quants de negatius, com la concessió de rebots ofensius al rival i les nombroses pèrdues. Ahir, però, se’n van veure encara de més positius i menys de negatius. Per exemple, alguns dels nouvinguts van demostrar millor el que són capaços de fer. Rafa Luz va exhibir una bona visió de joc, Reggie Upshaw la seva polivalència, Dylan Ennis la seva capacitat anotadora i Michele Vitali, MVP del matx amb 15 punts i 15 de valoració, la seva energia. A més, els que ja hi eren el curs passat van seguir mostrant els passos endavant i a ells s’hi van afegir John Shurna, molt encertat ahir, i Oliver Stevic, que ja agafa el ritme després de la lesió.

El MoraBanc va fer que el Barça estigués totalment desconnectat durant gairebé tot el partit, en el qual el domini en el marcador va ser tricolor de principi a final amb avantatges cada vegada més importants a mesura que anaven passant els minuts i amb una màxima de +21. Encara és aviat per extreure conclusions, però n’hi ha una que ja es pot assegurar: això pinta molt bé.

EL VESTIDOR

“L’EQUIP HA FET UN GRAN ESFORÇ”

Ibon NAvarro.

El tècnic del morabanc va lloar la gran actitud dels seus jugadors: “Estem molt contents per la victòria i pel treball de l’equip. Hem seguit el pla del partit, però sabem que no és normal l’encert que hem tingut, especialment de tres punts. El més positiu de tot és que l’equip, tot i que està cansat, ha fet un gran esforç per competir amb un equip com el Barça. El pitjor és que serà més difícil competir contra ells en la jornada 3 de l’ACB.”

“PINTA BÉ, PERÒ S'HA D'ESPERAR”

Moussa Diagne

El pivot del morabanc va voler mantenir la calma davant les bones sensacions que transmet l’equip, però també va ressaltar la il·lusió de fer una bona temporada. “Pinta bé, però s’ha d’esperar perquè estem en pretemporada i els equips estan cansats i s’estan coneixent. Jo confio en el meu equip, que té ganes de portar-lo més amunt. Però s’ha de treballar, som un equip humil i anirem partit a partit”, va indicar el senegalès.

Repàs al Barça i campió de la Lliga Catalana

tracking