Simon Yates recupera el mallot vermell

El resident aconsegueix el triomf a Les Praeres i es torna a col·locar líder

Simon Yates recupera el mallot vermellUNIPUBLIC

En una etapa especta­cular, el resident Simon Yates (Mitchelton-Scott) va protagonitzar un cop d’efecte que li va servir no només per guanyar la catorzena etapa de La Vuelta, amb 171 quilòmetres entre Cistierna i l’inèdit final de Les Praeres, a Nava (Astúries), sinó per recuperar el mallot vermell de líder que ja ha lluït durant tres dies aquesta edició de la cursa espanyola. Yates va fer valer la seva explosivitat per guanyar en solitari al port asturià, on es va destacar en l’últim quilòmetre, mentre que Jesús Herrada (Cofidis) cedia més de 9 minuts i, evidentment, el lideratge. Yates té ara 20 segons d’avantatge sobre Alejandro Valverde i 25 sobre el colombià Nairo Quintana, abans d’un nou final en alt als llacs de Covadonga.

El resident va culminar la jornada sent el gran beneficiat d’una llarga fuga, la de Michal Kwiatkowski (Team Sky), que va liderar l’etapa fins als últims cinc quilòmetres, als peus de Les Praeres. En les seves duríssimes rampes es va desencadenar una lluita entre part dels favorits, amb Alejandro Valverde inclòs, que Yates va acabar coronant, amb una arrencada explosiva a 700 metres de l’arribada. Miguel Ángel López (Astana) i Valverde van entrar segon i tercer, respectivament, a 2 segons de Yates.

Avui, quinzena etapa, de 178,2 quilòmetres, més de 4.000 metres de desnivell acumulat i amb final als Llacs de Covadonga. Una jornada que pot marcar diferències a la general, molt dura, amb pujades complicades i dues ascensions al mirador del Fito.