El MoraBanc guanya la Penya i jugarà la final de la Lliga Catalana

El MoraBanc supera el Joventut i es classifica per a la final de la Lliga Catalana després d’un bon partit, tot i que amb molts aspectes encara per corregir

El MoraBanc guanya la Penya i jugarà la final de la Lliga Catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra 2018-2019 desprèn molta il·lusió sobre el paper. Des del moment que es va fitxar Ibon Navarro, passant per les incorporacions d’homes com Dylan Ennis, Mikele Vitali o Shayne Whittington, fins a la presentació de les noves equipacions. En tot moment, el conjunt tricolor ha transmès molta ambició per superar-se una temporada més i arribar més enllà del que es va fer la passada campanya. Però tota aquesta il·lusió i les declaracions de voler seguir fent història s’han de veure damunt de la pista i, de moment, el MoraBanc està donant una bona forma a tot allò que promet.

Ho va fer en el primer partit a casa dijous contra el Pau Orthez i ahir va continuar la feina en la semifinal de la Lliga Catalana contra el Divina Seguros Joventut. És cert que era un partit de pretemporada més, però no deixa de ser important perquè hi ha un títol en joc. Els homes d’Ibon van mostrar el nivell que se n’espera fent un bon partit, tot i que, com és habitual a aquestes alçades, amb bastants aspectes a millorar. Com, per exemple, tancar el rebot defensiu (la Penya va agafar 12 rebots ofensius) o l’excés de pèrdues no forçades (un total de 20). Aspectes que en aquests moments del curs són perfectament comprensibles.

N’hi va haver d’altres que per contra van transmetre millors sensacions, com l’encert exterior (es van anotar 9 triples), la solidesa defensiva en grans trams de partit o el pas endavant d’alguns jugadors, especialment Moussa Diagne, que novament es va sentir còmode actuant de pivot titular i va acabar sent el més valorat de l’equip, amb 10 punts, 7 rebots i 19 de valoració. També David Walker (18 punts) i John Shurna (13 punts) van transmetre sensacions de fer passos endavant.

Tot plegat va ser davant un Joventut que va presentar molta guerra, però va anar pràcticament tot el partit per darrer en el marcador. A banda de l’1 a 4 inicial i durant uns segons al començament del tercer període, el MoraBanc va portar el comandament, tot i que en cap moment es va acabar d’allunyar ja que el màxim avantatge va ser de només 11 punts. De fet, el final va estar totalment obert, però els tricolors van ser més precisos en els dos darrers minuts i es van acabar adjudicant el duel per 83 a 75.

A tot això, cal recordar que les sensacions de pretemporada no sempre són les mateixes a l’inici de curs, i el MoraBanc té molta experiència en aquest sentit. Aqusta serà la cinquena campa­nya del conjunt tricolor a l’ACB i durant els quatre anys previs, quan l’equip ha estat bé abans de la pretemporada, no ha acabat d’entrar amb força als primers duels oficials i també ha passat al contrari. L’exemple més recent és el de l’any passat, quan l’equip no va perdre cap partit de pretemporada i després va arrencar amb un balanç negatiu que el va deixar fora de la Copa del Rei i del Top-16 de l’Eurocup.

Contra el Barça, de nou

El MoraBanc afrontarà la seva quarta final de la Lliga Catalana avui contra l’FC Barcelona Lassa, novament, després que ahir el conjunt dirigit per Svetislav Pesic tombés el de Joan Peñarroya en l’altre duel de semifinals per 78 a 63. Sempre que el conjunt tricolor s’ha classificat per al duel decisiu s’ha enfrontat a la Penya a semifinals i s’ha trobat al conjunt blaugrana a la final, en la qual el balanç és clarament favorable al Barça (4 a 0).

EL VESTIDOR

“Ha estat el típic partit de pretemporada”

Ibon Navarro

El tècnic del MoraBanc va mostrar-se satisfet del partit dels seus jugadors en trets generals, tot i que es va focalitzar sobretot en els aspectes en què es va errar més i que cal corregir més immediatament, començant per la final d’avui. “Ha estat el típic partit de pretemporada. Crec que la falta de control amb el rebot defensiu i les pèrdues han donat a la Penya la possibilitat de competir fins al final. Crec que aquests aspectes són els més importants de millorar de cara al futur”, indicava l’entrenador basc en roda de premsa. Navarro també va afegir que “hem de millorar de cara a la final de demà i també de cara a la temporada”.

El MoraBanc guanya la Penya i jugarà la final de la Lliga Catalana

tracking