Yates perd el lideratge a favor d'Herrada

Alexandre Geniez va vèncer a Mañón i el resident és ara segon a la general

Yates perd el lideratge a favor d'Herrada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dotzena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada ahir entre Mondoñedo i el far d’Estaca de Bares, a Mañón, va portar ahir canvi de líder a la classificació general, ja que l’espanyol Jesús Her­rada li va prendre el mallot vermell de primer classificat al resident del Michelton-Scott, el britànic Simon Yates.

Tot i que es preveia una etapa de transició veient la muntanya dels propers dies, des de ben d’hora es va formar una escapada de 18 membres amb noms importants com Nibali, De Gendt o el mateix Herrada. Al ciclista espanyol no li va fer falta arribar a meta amb el grup capdavanter, ja que la falta d’entesa al pilot entre Movistar i el Michelton-Scott va fer que la diferència amb els cor­redors fugats fos impossible de recuperar per tal de retenir la primera plaça de la general.

Un petit grup dels 18 escapats van atacar a cinc quilòmetres per a la línia d’arribada i el més ràpid va ser el gal de l’equip AG2R Alexandre Geniez, que es va imposar a Van Vaarle, Padun i Teuns a l’esprint de Mañón.

Per darrere anaven arribant la resta de membres de l’escapada, entre els quals Jesús Herrada, que tot i entrar a 2’32” de Geniez en va tenir prou per convertir-se en el nou líder de la cursa, ja que el gran grup va entrar a 11”39. Ara Herrada té 3’22” de marge sobre el resident Simon Yates, 3’23” sobre Alejandro Valverde, i 3”36 respecte a Nairo Quintana.

tracking