lliga de les nacions

Un punt de mèrit (0-0)

En un gran exercici defensiu, la selecció enceta la nova competició amb un meritori empat a Riga davant Letònia

Un punt de mèrit (0-0)FEDERACIÓ LETONA FUTBOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bona inèrcia de resultats i les sensacions de la selecció andorrana van tenir continuïtat a Letònia. La creació de la Lliga de les Nacions permet que Andorra repti equips d’un nivell similar, però, evidentment, obligat a mantenir la seva exigència defensiva per competir i seguir creixent. Amb aquesta habitual premissa es presentava l’equip andorrà a Riga. Koldo no va exposar gaires sorpreses a l’equip inicial i va allistar l’onze més recognoscible –tot i l’absència de Jordi Aláez– amb Marc Rebés i Marc Vales incrustant-se entre els centrals i les ajudes de Cervós i Ludo per abrigar encara més la cobertura quan Letònia tenia la pilota en zona ofensiva. A dalt, Marcio Vieira i Cristian Martínez, que van acabar desfondats, treballaven la pressió per dificultar la sortida de pilota dels letons.

L’exercici defensiu de la selecció va fregar l’excel·lència. Un bloc sòlid, ben empastat, deixant les mínimes esquerdes i, fins i tot, intentant transicions ràpides per protagonitzar alguna acció episòdica davant Vanins. Va ser el cas del minut 37, quan Ilde Lima va rematar de cap un servei de cantonada de Marcio Vieira i el rebuig d’un defensa el va recollir el capità amb un xut tou que va marxar desviat. La pilota va ser letona i el domini, també, però el partit, molt seriós, que va facturar Andorra al Daugava Stadions mereixia puntuar, no només a la gespa, si no al campionat del respecte. A la primera part, José Antonio només va haver d’embrutar els guants en un parell d’ocasions que portaven cert perill. Una d’elles, una intervenció amb els punys després d’una acció de Solovjovs i una altra, un cop de cap de Sabalas –ahir anul·lat– sense gaire perill.

A la segona part va seguir el guió establert, amb Letònia intentant conquerir la parcel·la andorrana però sense intimidar i amb els de Koldo ben definits en l’apartat defensiu. Al tercer minut de la represa arribava el rècord. La selecció igualava els 345 minuts sense encaixar i, un cop acabat el partit, situava la nova fita en 414. Les bones sensacions van tenir continuïtat i en el tram final el físic no permetia gaires frivolitats als dos equips, però va ser quan l’equip andorrà va decidir tapar-se el cap i ni descuidar els peus. Els homes de Paatelainen van deixar aviat d’intimidar. El tècnic andorrà va subratllar que volia que l’equip “fes bé moltes coses” i en aquest sentit, la selecció es va aplicar. Amb el partit agonitzant (92’), Jordi Aláez es va desfer de dos rivals i la seva assistència no va trobar executor. El públic del Daugava Stadions, incrèdul, es fregava els ulls, mentre la banqueta andorrana es posava les mans al cap conscients de l’oportunitat perduda. Un punt que té gust de glòria i que referma que, efectivament, comença una nova etapa per a la selecció. S’obre un camí on Andorra ha demostrat que pot ser competitiva sempre que es vegi exigida a treure la millor versió. Dilluns arriba Kazakhstan a l’Estadi Nacional. Una bona oportunitat per seguir creixent i competint.

EL VESTIDOR

Koldo Álvarez, seleccionador

'MARXEM MOLT CONTENTS'

El seleccionador, Koldo Álvarez, va mostrar la seva satisfacció després de l’empat aconseguit a Letònia a l’estrena de la Lliga de les Nacions. El tècnic va destacar que “és clar que és un punt que ens serveix per seguir treballant i confiant en el treball que venim fent últimament”. A més, va mostrar-se ambiciós i va declarar que “és cert que per moments esperàvem alguna cosa més, però marxem contents, en especial per la segona part”.

Sobre el desenvolupament del partit, Koldo va assegurar que “a la primera part ens ha costat massa entrar en el partit i sentir-nos còmodes sobre el camp”, i va matisar que “a la segona part hem crescut i crec que tots hem lluitat, atacàvem i defensàvem per buscar una oportunitat”. Pel que fa a l’aspecte ofensiu, el seleccionador va dir que “treballem molt la fase defensiva per tenir opcions en atac, la llàstima és que avui han estat sense la claredat que volíem o la tranquil·litat que hem tingut altres dies”.

Per últim, i ja pensant en el matx de dilluns contra el Kazakhstan a l’Estadi Nacional, Koldo Álvarez va manifestar que espera “que el punt ens ajudi a seguir creixent i confiant en el treball que venim fent durant els últims mesos”.

EL RIVAL

M. Paatelainen, Seleccionador de Letònia

'ESTIC MOLT DECEBUT'

El seleccionador de Letònia, Miksu Paatelainen, no va variar el seu posat habitual, però no va amagar la seva decepció pel resultat. “Estic molt sorprès”, va apuntar. “No ens esperàvem el que ha passat. Hem tingut moltes errades i hem pres males decisions. No hem estat encertats en atac i ens hem mostrat molt nerviosos des del principi”, va criticar. El tècnic local va destacar sobre el combinat andorrà que “ha treballat molt bé” i que els havien sorprès tot i saber com jugarien”. La compareixença de Paatelainen es va allargar més de mitja hora i va aprofitar per felicitar Andorra però també per assegurar que Letònia ha de buscar solucions “i millorar en el futur. Soc honest”. El moment més destacat va ser quan un periodista letó el va instar a demanar perdó a l’afició pel resultat. Una petició que Paatelainen, enfadat, va rebutjar.

tracking