Bàsquet

Triomf per homenatjar els pioners del bàsquet

El MoraBanc Andorra apallissa el Pau Orthez i el comú reconeix els pioners del bàsquet al país

El MoraBanc Andorra va adjudicar-se dijous la primera edició del Trofeu 40 anys d’Escaldes-Engordany, celebrada al Prat Gran després de superar per un contundent 100 a 79 el Pau Orthez. El de dijous no era un partit de pretemporada més ja que va suposar el debut de l’equip aquest any davant l’afició i, sobretot, també va valer per homenatjar alguns dels pioners del bàsquet del país.

Noms il·lustres com l’expresident Eduard Molné, l’exdirectiu Pere Armengol i jugadors de l’època com Pere Pràxedes, Quim Colom, Jaume Guri, Carles Farfan o Josep Marín van sortir al centre del camp al descans del matx, on van rebre un obsequi del comú d’Escaldes-Engordany i l’ovació del públic present al pavelló del Prat Gran. Tots ells recordaven amb il·lusió l’època dels 70 i 80 amb les corresponents anècdotes i es mostraven agraïts per l’homenatge que van rebre ahir.

Pel que fa al matx, el MoraBanc va anar claríssimament de menys a més. El primer quart va ser totalment per als gals, gràcies en especial a Chikoko, que va convertir-se en amo i senyor de la pintura. La reacció tricolor va arribar en especial al segon quart, amb 35 punts anotats, que va dur el matx al descans amb un marcador de 53 a 44, a causa en especial dels 7 triples anotats als primers 20 minuts. La remuntada també va portar el nom d’Andrew Albicy, que va acabar la primera meitat amb 14 punts i va ser el millor del partit amb 16 punts, 4 assistències i 19 de valoració.

A la represa, el MoraBanc Andorra va continuar ampliant la distància, amb quatre triples consecutius sortint des del vestidor. I la sagnia va seguir pujant fins als 25 punts de màxima diferència, que a la fi del matx van acabar sent-ne 21 (100-79).

Després del partit, el tècnic, Ibon Navarro, va assegurar: “Hem tingut més energia que el primer dia” i va agregar que van repetir “errades del primer partit, com la falta d’energia, especialment a la primera meitat, però quan hem començat a defensar ens hem activat i això ens ha ajudat en atac a activar els nostres percentatges”. Per últim, va assegurar que “la gent ho ha passat bé, però potser jo hauria preferit fer alguna cistella menys i que no ens haguessin fet alguna de les cistelles fàcils que ens han fet”.

Propera parada, la Penya

El MoraBanc juga dissabte (18 h) la semifinal de la Lliga Catalana contra la Penya i el tècnic va declarar que “és un equip que està jugant amb molta alegria sense deixar de ser dur”, i va afegir que “sé que la Lliga Catalana és important però no deixa de ser un torneig de pretemporada”.