Un vell rocker a l'Encamp

L’ex-internacional argentí el ‘Pipa’ Gancedo fitxa pel conjunt encampadà als 47 anys, juntament amb el seu fill Tomás

Un vell rocker a l'EncampTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ja és un clàssic veure com jugadors que han estat molt mediàtics en un passat no gaire llunyà aterren a la Lliga Multisegur Assegurances. Des del campió del món, Joan Capdevila, fins a Albert Lopo han passat de la glòria del futbol professional de primer nivell a la humil competició nacional. De cara a aquesta propera temporada, la primera divisió comptarà amb un nou vell rocker en els seus partits. Es tracta del Pipa Leonel Gancedo, que als 47 anys ha fitxat per l’FC Encamp. En el seu currículum compta amb una Copa Libertadores, el 1996, així com una Supercopa argentina, el 1997. Ambdós títols els va assolir amb el River Plate, un dels clubs de més renom per als quals ha jugat, juntament amb l’Osasuna de primera divisió espanyola, en el qual va jugar del 2000 al 2003. A més, va ser internacional per l’Argentina un total de 24 vegades.

El migcampista es va retirar del futbol oficialment el 2007, però la temporada passada es va tornar a calçar les botes per competir en una lliga menor de l’Argentina. Ara, l’Encamp l’ha portat a Andor­ra, on seguirà amb les botes despenjades. “Físicament està fet un toro”, assegura el director esportiu, Òscar Guerrero. Una de les raons per les quals el Pipa ha decidit venir és per buscar noves oportunitats per al seu fill, Tomás Gancedo, que també ha fitxat pel club encampadà als 19 anys. A més, el veterà ha vingut per donar un cop de mà a Maño a la banqueta, tot i que el motiu de pes és el primer i està previst que actuï més de jugador que d’entrenador ajudant.

Els Gancedo, pare i fill, són dues de les 14 incorporacions que ha fet aquest estiu l’Encamp per a la nova temporada. Dues més són de jugadors provinents de fora, entre els quals hi ha Tiago Flores, fill de l’argentí el Turu Flores, exjugador de Deportivo de la Corunya, amb qui va gua-­nyar una lliga espanyola el 2000, Las Palmas, Valladolid i Mallorca, entre altres. Tiago, de 23 anys, va jugar el curs passat a tercera divisió a les Balears. El quart i darrer fitxatge de fora d’Andorra i Espanya és el porter belga Andreas.

Per altra banda, l’Encamp s’ha reforçat amb el ja exporter de la UE Santa Coloma Gerardo Rubio, Eugenio Peralta Papu, Derrick Pachou, Ángel Belanche, Jaime Bouza, Jose Tizón, Harry John Cull, Tozé Marinho i Èric Pelfort. A més, han pujat del filial Ferran Montobio i Elder Alves, tot i que aquest segon de moment seguirà amb fitxa del segon equip. Totes aquestes incorporacions, que conformen un equip amb una clara barreja de jugadors amb experiència i joves, han de servir perquè l’Encamp intenti mantenir-se a la màxima categoria del futbol andorrà una temporada més. “Cada vegada és més difícil perquè la resta d’equips s’està reforçant molt bé, amb molta gent de fora. Nosaltres arrenquem un nou projecte amb la intenció de no patir tant fins a l’última jornada. Tot això sense perdre la nostra filosofia de comptar amb els joves de la base i la gent del país”, assenyala Guerrero.

tracking