Enric Pi trenca l'hegemonia

Un gol agònic del davanter català en el minut 95 dona a la UE Sant Julià el primer títol de la temporada

Enric Pi trenca l'hegemoniaFAF

Enric Pi és un davanter dels de tota la vida i va aterrar al Principat al gener per fer el que sempre ha fet: gols. Pi és un 9 dels que se sap buscar la vida dins de l’àrea i que, de vegades, és capaç de recollir una rentadora i ficar-la dins de la porteria. Un rodamon de la pilota –Mallorca B, Sant Andreu, Llagostera...– i un assalariat del gol. El català va treure petroli quan la final de la Supercopa agonitzava (95’) i les banquetes feia una estona que rumiaven l’ordre per llançar els penals. En una rematada no gaire acadèmica, Pi va resoldre la final i va atorgar el primer títol de la temporada a una UE Sant Julià que va presentar les seves credencials. L’autor de gol estava eufòric: “Aquesta Supercopa és la constatació que ens han de tenir en compte i dona continuïtat al nostre projecte.” L’hegemonia del Vall Banc Santa Coloma –cinc lligues consecutives i un triplet la temporada passada– va fer ahir un punt i a part.

El partit no passarà, ni de bon tros, a la història. Els equips amb prou feines fa tres setmanes que treballen i les cames no acostumen a fer gaire cas al cap. L’enfrontament va ser aspre, espès, amb entrades, amb poques ocasions i moltes errades. La primera part, el Vall Banc governava el partit i la pilota. Aquest domini de possessió es va accentuar poc després de rebre el 0 a 1, quan Joel Méndez va aprofitar el rebuig d’Andrés al penal que va llançar Aguilar i va avançar els lauredians. El respecte entre els dos equips es mantenia, però en el moment més inesperat Nico Rati va veure impotent com se li esmunyia entre les mans una pilota tova que Loren va dirigir a porteria i que no semblava cap amenaça. 1 a 1 i el Vall Banc cotitzava a l’alça. A la segona part, cap dels dos equips inclinava el cap i els colomencs seguien tenint la pilota però no eren capaços de concretar. El tram final de partit es va despullar de pissarres i els dos equips van tenir les ocasions més clares. Una doble de la UE Sant Julià (69’) amb pal inclòs, un xut de Víctor Rodríguez que treia Rati i una genialitat d’Aleix Cisteró que no va sorprendre el porter lauredià. Tot plegat, en l’avantsala de l’entremaliadura final d’Enric Pi.

El tècnic de l’equip lauredià, Jesús Barón, va apuntar, amb certa ironia, que “de tant en tant va bé que perdin alguna cosa [el Vall Banc Santa Coloma] i guanyem els altres”. Ja amb un posat més seriós, Barón va argumentar que la Supercopa és un títol que “si no el guanyes no passa res, però si l’aconsegueixes referma tota la feina que hem fet i et fa guanyar autoestima”. “El partit ha estat molt igualat i se la pogut emportar qualsevol”, va indicar.

La Lliga Multisegur Assegurances promet emocions fortes i pujar un punt més de nivell. Tot i això, Barón subratlla que el títol “no significa cap avís a ningú” de cara al començament del curs.