Primer test amb derrota en l'últim moment (77-75)

El MoraBanc cau a Sant Julià de Vilatorta contra el Manresa en un partit molt igualat

Primer test amb derrota en l'últim moment (77-75)MORABANC

El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va posar l’accent en dues qüestions abans de viatjar a Sant Julià de Vilatorta. La primera, que volia veure les primeres traces de la seva filosofia en aquest assaig inicial de pretemporada davant el Baxi Manresa, amb especial atenció al to defensiu. L’altra, que el resultat no importava gens. El primer aspecte, el conjunt tricolor el va exhibir en bona part del partit. Intensitat defensiva, excepte en moments puntuals, i un molt bon to en aquest apartat que, amb tres setmanes de preparació, és digne de lloança. La segona qüestió era la poca atenció al marcador final. Efectivament, en un partit com el d’ahir, poc s’ha d’atendre al resultat definitiu, però de ben segur que Navarro hauria volgut gua­-nyar. I el MoraBanc ho va tenir, en una última acció del partit on David Walker, amb un ganxo, va tenir la possibilitat de forçar la pròrroga. 77 a 75 i derrota que, malgrat tot, serveix per seguir car­regant les cames i treballar per començar el curs.

Conclusions se’n poden treure ben poques. És el primer assaig de pretemporada i l’equip necessita més minuts i tenir més automatismes interioritzats. El MoraBanc va sortit desendollat als dos primers quarts i li costava entrar en la dinàmica. Entre l’intercanvi de cistelles i les alternances, Diagné volia manar a la pintura. Els andorrans, tot i mostrar-se superiors en el rebot ofensiu, no aconseguien posar-se per davant en el marcador. El BAXI Manresa oferia el segell Peñarroya; joc alegre, molt de ritme i moltes possessions. Un retrobament, amb l’extècnic, que va estar farcit de bon rotllo, tal com es va poder comprovar amb les converses que Peña va mantenir amb alguns jugadors, amb Gorka Aixàs i Francesc Solana abans del partit.

El repuntament andorrà va venir a la represa. Un parcial de 2 a 15 al tercer quart va permetre als tricolors posar-se per davant. L’equip semblava més alliberat i més atrevit. Tot i això, en el darrer quart va aparèixer el canyell d’Alejandro Mazaira i de Gintvainis per tornar a tenyir el joc de vermell a ritme de triples. Dylan Ennis va rescatar el MoraBanc i deixava el marcador en un empat parcial a 69.

En el tram final, Lundberg perdia una pilota, provava un triple, agafava el rebot i rebia una falta. A 8,4 segons del final, el jugador del Baxi Manresa només anotava un dels dos llançaments i col·locava el 77 a 75 que ja no es mouria. Temps mort d’Ibon Navarro per buscar la victòria abans de l’intent de Walker.

Moussa Diagné i David Walker van ser els millors jugadors andor­rans en l’apartat de punts. El primer va acabar amb 12 i 17 de valoració, mentre que el nord-americà va ser el màxim anotador del partit amb 15 punts i 14 de valoració. El temporer Mario Delas va tenir 9 minuts, on va anotar 2 punts i va cometre 3 faltes. El jove Hugo Schneider Bartolomé també va participar.

Després d’aquest 34è Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta, el MoraBanc Andorra afrontarà el dia 6 al pavelló del Prat Gran el Trofeu de bàsquet 40 anys d’Escaldes-Engordany davant l’Élan Béarnais Pau Orthez. Dissabte 8 es posa en joc el primer títol, la Lliga Catalana, que tindrà com a primer escull el Joventut de Badalona.