Bàsquet

Arriba el primer assaig

Després de quinze dies de preparació l’equip andorrà disputa avui, davant Peñarroya, el primer ‘test’ de pretemporada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat l’hora per al MoraBanc Andorra de començar a exposar a la pista les primers lliçons magistrals del nou tècnic, Ibon Navarro. Després d’una mica més de dues setmanes d’entrenaments i de connexió entre vestidor i cos tècnic, l’equip andorrà podrà prendre contacte amb la pilota en un partit i davant un rival. Curiosament, arriba el primer assaig de la pretemporada (20.00 hores a Sant Joan de Vilatorta) i el MoraBanc es veurà les cares amb Joan Peñarroya, el nou tècnic del BAXI Manresa. A més d’un, tot i que sigui un partit amistós, se li farà estrany veure l’extècnic tricolor a la banqueta de l’oponent.

Una primera prova a la qual Ibon Navarro treu tota la importància del món. “El resultat en un partit de pretemporada importa ben poc i no serveix per a res”, va assegurar amb un somriure. “Les pretemporades moltes vegades enganyen perquè no hi ha scouts i no saps amb quin nivell de càrrega arriben els equips als partits. Aquests enfrontaments serveixen per assajar coses, veure errades i els resultats, sincerament, són secundaris”, va explicar. Navarro va destacar que l’equip “arriba amb les cames carregades i un punt de cansament alt” i que “els jugadors estan tenint molt bona predisposició i assimilant molt bé la càrrega de treball que portem”.

Els jugadors ja tenen ganes de suar en un partit, encara que no sigui de competició. El tècnic, però, és conscient que “es faran coses malament perquè necessitem passar més hores junts”. Tot i això, Navarro espera que l’equip ja pugui “posar en un partit tots els conceptes que estem agafant i aprenent, i intentar interioritzar com més informació millor de cara a la temporada”. En aquest sentit, tot i que encara és molt d’hora per poder comprovar si el MoraBanc ja té algun vernís d’Ibon Navarro, el tècnic vitorià sí que espera que l’equip “mostri un nivell alt en defensa i molta intensitat”, i que es pugui veure a Sant Joan de Vilatorta el “número de minuts més alt possible oferint el to físic que busquem”.

En el partit d’avui no participaran els lesionats Shayne Whittington, que en uns 10 o 15 dies podria estar a disposició de l’entrenador, i Oliver Stevic, que podria augmentar les càrregues i el treball a pista la setmana vinent. En canvi, podran gaudir de minuts el reforç temporer, Mario Delas, i el jove del sènior B Armans Verkis, que viatjarà amb el primer equip.

El Manresa té un bloc de jugadors important, molts amb un “ampli coneixement de la lliga i d’una gran qualitat”. “És un equip que també compta amb joves per darrere amb gana, que ve d’una dinàmica positiva i que segur que donarà moltes sorpreses aquesta temporada”, va vaticinar Navarro.

Arriba el primer assaig

tracking