Opció per sortir

Un intermediari brasiler treballa per tal de portar Luigi San Nicolás a provar sort fora d’Andorra

Opció per sortirFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Luigi San Nicolás podria fer les maletes aquest desembre i provar fortuna fora de la lliga andorrana. Un intermediari brasiler, Jou Nobre, de l’empresa Sport K Marketing, està treballant aquesta possibilitat i un equip de la Football League grega, la segona divisió, el Karaiskakis, ha mostrat la seva voluntat de poder veure de prop el jugador. “És evident que la lliga andorrana ha millorat molt i creix cada cop més, però la possibilitat de marxar fora sempre m’ha fet molta patxoca”, sosté San Nicolás.

Amb 26 anys, Luigi no es vol tornar a quedar amb la mel als llavis com va passar pels volts del 2010. “Ho tenia lligat amb el Toulouse. En aquell moment, l’entrenador que em volia va sortir del club i l’opció es va esvair”, recorda amb resignació. El fet que hi hagi l’oportunitat de jugar en una lliga estrangera li fa il·lusió, però evidentment, toca de peus a terra i no fa volar coloms. “Semblava que hi havia una opció de marxar ara ja a l’agost, i al final no s’ha concretat. Ara mateix no hi ha res segur, i en principi sembla que es pot tornar a donar al mercat de desembre”, afirma amb certes reserves. “Si no hi ha res segur prefereixo centrar-me en l’Engordany i fer un bon començament de temporada”, subratlla. El Karaiskakis grec és l’equip que ha mostrat, com diem, més interès i el que té més opcions. El representant, Jou Nobre, està també agitant el mercat àrab (ha ofert el jugador al Salalah Sport Club) i l’italià, on busca acomodament per a Luigi a diversos equips de sèrie B i C. Tenint en compte que el mercat d’estiu a Europa acaba el dia 31, l’opció de l’aventura estrangera per al davanter andorrà es reactivarà al mercat d’hivern. “Jugar a l’estranger em fa molta il·lusió”, insisteix Luigi. A més, el jugador té molt clar que aquesta possibilitat seria “un pas de gegant en la meva carrera i de cara a la selecció també seria molt important”. Tot i que va estar al futbol base del RCD Espanyol i entrenant amb el Noja de la segona divisió B espanyola, aquesta seria la primera aventura forana per a Luigi San Nicolás.

Mentre no arriba una proposta en ferm, el davanter, que va acabar la temporada amb nou gols a la lliga regular empatat amb Chus Sosa del Vall Banc Santa Coloma, té compromesa la seva continuïtat amb l’Engordany. Tot i tenir el cap a l’equip d’Otger Canals, altres equips de la Lliga s’han interessat per ell.

SELECCIÓ

Disponible per a Koldo Després de treballar en solitari durant uns dies, Luigi San Nicolás va començar ahir a entrenar amb el seu actual equip, la UE Engordany. La darrera lesió que va patir, una distensió als isquiotibials de la cama dreta que el va deixar fora durant 15 dies, està ja oblidada. Aquesta setmana, el seleccionador Koldo Álvarez de Eulate ha de facilitar la preconvocatòria de jugadors de cara al debut d’Andorra a la Nations League a Letònia. Una nòmina on espera estar San Nicolás. “Jo ja estic a la disposició del tècnic i tinc moltíssimes ganes de tornar amb la selecció”. El davanter recorda que durant aquests mesos va treballar amb molta il·lusió als entrenaments amb la tricolor i que va tenir molta mala sort perquè “l’últim dia em vaig lesionar”. Luigi vol oblidar el tram final del curs passat, marcat per les lesions, i espera poder ajudar a la selecció a Letònia. “És una nova competició i estem molt il·lusionats. La Nations League ens permetrà competir amb seleccions, no del mateix nivell, però sí jugar de tu a tu. Arribem després de tres partits sense encaixar i tant de bo això pugui tenir continuïtat”, destaca.

tracking