Valverde guanya la segona etapa i Dennis ja no és líder

El resident es fon a la muntanya i Kwiatkowski es vesteix de vermell

Alejandro Valverde va exhibir la seva classe habitual ahir en la pujada final al coll de la Mesa i es va adjudicar la segona etapa de la Vuelta a Espanya 2018, que comptava amb 163 quilòmetres entre Marbella i Caminito del Rey. El murcià es va fer fort als instants clau del port de tercera categoria i va sumar el seu 120è triomf, per davant de Michal Kwiatkowski, que novament va acabar segon, però com a recompensa va passar a ser el nou líder de la ronda espanyola.

El ciclista polac de l’Sky va agafar el relleu del resident a Andor­ra Rohan Dennis, guanyador de l’etapa pròleg per segon any seguit. L’australià del BMC va patir una davallada important i va creuar la línia de meta a més de 13 minuts. Simon Yates va passar a ser el nou millor resident, situat a la general. És 12è, a 37 segons de Kwiatkowski, primer per davant de Valverde, que és a 14 segons del polac. Avui es disputa la tercera etapa, que comptarà amb un recorregut de 178 quilòmetres entre Mijas i Alhaurín de la Torre i un port de primera entremig.