El fitxatge de l'estiu

Ilde Lima deixa el Vall Banc Santa Coloma i s’incorpora a l’Inter Club d’Escaldes després de quatre temporades al campió de lliga

El fitxatge de l'estiuINTER CLUB ESCALDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des del seu retorn a la màxima categoria del futbol nacional, l’Inter Cub d’Escaldes s’ha acostumat a fer fitxatges de qualitat i renom per al seu projecte creixent. La temporada passada va revolucionar el mercat amb la incorporació de l’ex de l’Espanyol, el Getafe i el Deportivo, Albert Lopo i aquest estiu ha tornat a ser protagonista d’un dels moviments més transcendents, sinó el que més. El conjunt ara dirigit per Adolfo Baines comptarà la temporada vinent amb Ilde Lima, que deixa el Vall Banc FC Santa Coloma després de quatre temporades plenes d’èxit.

El capità de la tricolor ha volgut un canvi d’aires i ha trobat en el club escaldenc la millor opció. “L’Inter és un projecte interessant de futur i estan fent les coses bé. Amb el Santa Coloma s’havia acabat un cicle per la meva part i de vegades s’han de buscar al·licients per sortir de la comoditat”, comenta Lima. Evidentment, el fet que el seu germà Tony també formi part de l’ens ha sigut una raó que ha pesat a l’hora d’escollir el lloc on buscar nous reptes. “Influeix perquè sé de la seriositat amb la qual estan treballant. A més hi tinc companys de selecció i amics, i sé que s’estan fent les coses bé”, afegeix.

Aquest és un canvi que tenia pensat des de ja feia mesos. “La decisió estava presa des de fa temps. Ho sé des de principi de la temporada passada. De fet, l’any passat ja vaig estar a punt de marxar a l’Inter. Al final no ho vaig fer, però ja vaig dir al club que seria el meu últim any”, comenta Lima, que apunta que “ha sigut fantàstic perquè vam guanyar la Supercopa, la Lliga i la Copa Constitució. No hi havia millor manera de marxar. Ha estat una llàstima que en competició europea no hàgim fet més perquè estava al nostre abast, però estic content de la manera com hem acabat”.

Ara, Lima canviarà la filosofia d’un club que sempre aspira a guanyar-ho tot per un altre que desitja fer el pas definitiu que el situï entre els quatre millors. “Des de fa dos anys que l’Inter ho va fent millor. La temporada passada va estar a punt de ficar-se a la final de la Copa Constitució i va estar molt temps amb opcions de classificar-se al play-off pel títol, i crec que la intenció és la de col·locar-se entre els quatre millors. Després el temps ja dirà”, indica. L’Inter serà el 12è equip per al central en els seus més de 21 anys de carrera professional. Ahir mateix, ja va fer el seu primer entrenament.

EL CAPITÀ ENCARA TÉ CORDA A LA SELECCIÓ

Mentre busca nous al·licients amb el seu nou club, Ilde Lima segueix tenint molta ambició per jugar amb la selecció. Als 37 anys, acostuma a marcar-se objectius d’any en any a l’hora de pensar a fer un pas al costat o seguir, però de moment sembla que té corda per a estona. “Ara tenim la Lliga de les Nacions i la fase de l’Eurocopa 2020. Quan acabi tindré 39 anys i ja decidiré. De moment no em trobo malament per continuar. A aquestes edats s’ha d’anar any a any, però jo soc el primer que dic que en el moment que em vegi que no soc competitiu al camp faré un pas al costat”, comenta Lima. En aquest sentit, el capità, que compta amb més de 110 internacionalitats, es veu amb forces i cita altres referències que encara l’animen més. “Per ara soc competitiu i el físic m’està ajudant. Tinc com a exemple que el capità de San Marino s’ha retirat amb 42 anys i el de Liechtenstein també. Són una mica els miralls que tinc i la intenció és continuar fins que el cos pugui seguir donant guerra”, indica. El 6 de setembre arrenca un nou repte contra Letònia amb l’inici de la Lliga de les Nacions, la qual el combinat nacional afronta amb positivisme per la bona dinàmica que porta, però amb prudència. “Evidentment, els resultats positius que portem aquest any ens donen confiança i afirmen el treball, però som conscients que quan és competició oficial canvia una mica tot. A més, contra el primer rival hi vam jugar fa relativament poc i en vam sortir bastant escaldats d’allà”, recorda.

tracking