reportatge

Màxima ambició

Les quatre parelles amb representació andor­rana ja coneixen el resultat del sorteig i els seus rivals per les rondes prèvies del Vall Banc Andorra la Vella Open que s’inicia diumenge i que reunirà l’elit del pàdel mundial, tant al Principadel com al Poliesportiu.

Màxima ambicióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l compte enrere per l’ar­ribada per segon any consecutiu del World Padel Tour amb la disputa del Vall Banc Andorra la Vella Open ja arriba al seu tram final. Fins dimecres vinent no entraran en escena les màximes estrelles mundials, tant masculines com fe­menines, però diumenge ja començaran a disputar-se els primers partits, possiblement els que més il·lusions i somnis generen entre els competidors. 72 parelles masculines i 32 femenines iniciaran una llarga ronda preliminar de tres dies amb pre-prèvia i prèvia al Principadel, on intentaran aconseguir una de les quatre places (tant en homes com en dones) que estan en joc per classificar-se per al quadre final, que arrenca dimecres amb les 24 millors duples del planeta pàdel. Entre aquestes, lluitaran pel somni quatre parelles amb representació andorrana, que gràcies a les invitacions o wild cards, podran disputar el torneig de casa des de les rondes prèvies.

Diumenge quan arrenqui el campionat serà el dia dels nervis, però possiblement la jornada d’ahir també estava marcada al calendari de Berta Juncosa, Natàlia Font, Gerard Florido i Gustavo Morales, amb les seves respectives parelles. No era un partit, però gairebé, ja que el dia d’ahir era l’escollit per fer el sorteig i donar a conèixer els emparellaments per a la competició que arrenca diumenge.

Com passa gairebé sempre quan es parla de sortejos, n’hi ha que acaben contents i n’hi ha que més aviat tot el contrari. L’última de les parelles del país a entrar en acció serà la formada per Natàlia Font i Yasmine Trigueros, ja que la directora de l’Agència Andorrana Antidopatge i la seva companya de Lleida (actualment número 34 del rànquing català de pàdel), han quedat exemptes de la primera ronda pre-prèvia, i no hauran d’agafar la pala fins dimarts al matí. La d’enguany serà la segona participació per a Natàlia Font en un torneig del World Padel Tour (després de fer-ho l’any passat també al país), tot i que per aquesta edició canviarà de companya i ho farà amb Trigueros, que disputarà el seu primer torneig.

L’altre jugador que repetirà respecte l’any passat és el resident Gustavo Morales. El professor argentí del Principadel ha obtingut una de les dues wild card masculines, i tornarà a disputar el campionat juntament amb el jove lleidatà Arnau Íñiguez. L’any passat van aconseguir superar dues rondes a la pre-prèvia, però enguany sembla més complicat, ja que al sorteig d’ahir els va caure la grossa i s’hauran de veure les cares amb Miguel Ángel Solbes i Jorge Ruiz, primers caps de sèrie de la pre-prèvia i jugadors gairebé professionals, diumenge a la tarda. Aquesta parella va colar-se als vuitens de final del quadre principal a l’últim torneig disputat a Mijas.

Morales, conscient de la dificultat del matx i de poder repetir l’actuació de l’any passat, va assegurar que “no hem tingut sort perquè ens ha tocat la millor parella de la pre-prèvia. A priori serà un partit complicadíssim, però nosaltres ho donarem tot per intentar fer la sorpresa”. I és que la parella ho intentarà tot, de fet, des d’ahir el jove Íñiguez s’ha desplaçat al país per tal que els dos jugadors puguin entrenar junts. “Al final el pàdel és un esport de dos i és clau la compenetració i conèixer el teu company”. I en aquest cas, tots dos es coneixen bé, ja que han disputat un total de sis tornejos des que van debutar fa tot just un any a la cita del país.

Estrenes amb il·lusió

Les altres dues parelles que disputaran el Vall Banc Andorra la Vella Open seran noves. Gerard Florido amb Rubén Peña, que diumenge jugaran contra els joves Iker del Valle i Patricio Belluati, i Berta Juncosa amb Berta Perdigues s’enfrontaran dilluns a Cristina Carrascosa i Xènia Clasca. A poques hores del debut, Juncosa admet que “de moment no estic gens nerviosa, però tinc unes ganes de jugar increïbles”. A més, afegeix que “és espectacular poder jugar un torneig així, i encara més a casa, veient com ha anat creixent l’afició pel pàdel últimament”. Sobre els objectius, ho té clar: “el primer és assaborir l’experiència i donar el màxim”, i agrega que “sabem que serà difícil, però si ens volen guanyar, hauran de suar per fer-ho”.

tracking