duatló

Estrena dolça

La nova modalitat de cursa de muntanya i natació acapara els elogis dels 78 participants en la seva primera edició andorrana

Estrena dolçaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una posada de llarg mereixedora de recollir els elogis de tots els participants. La primera edició de la Swimrun Andorra, englobada en el circuit Head Swimrun Series, va tenir una estrena dolça i va captivar els 78 esforçats esportistes que ahir van respondre a una prova molt exigent. Combinant la cursa de muntanya i la natació als llacs de Tristaina, els participants, repartits en diferents modalitats, cursa llarga (17 km) i cursa curta (11 km) i desnivells de 1.300 i 843 metres, es van citar a les vuit del matí a la Coma d’Arcalís, d’on tenia lloc la sortida i l’arribada d’aquesta nova i excitant aventura. La més alta del món i del calendari de les Head Swimrun Series. Aquesta localització i el bucòlic paisatge van fer, en alguns moments, més suportable el trajecte per als inscrits. D’entre tots, el primer a passar per l’arc taronja a la cursa llarga va ser Marc Martínez (3 h 16’49”), habitual organitzador de swimruns i ahir protagonista de la victòria. “Esperava estar davant, als primers llocs, però no guanyar”, va reconèixer. El guanyador individual va afegir que “el paisatge és espectacular i la cursa, preciosa. El tram del pic, però, m’ha semblat molt tècnic i complicat”. La guanyadora individual, Nathalie Duarte (4 h 25’46”), va indicar, emocionada, que la cursa li havia semblat “magnífica” i que era un privilegi poder competir “entre llacs i amb un paisatge així. Sincerament havia vingut a participar, prendre-m’ho amb tranquil·litat i conèixer Andorra”. “A poc a poc m’he anat trobant millor i he pogut guanyar”, va afirmar. 29 segons abans que el guanyador individual va entrar la primera parella classificada, la formada per Siscu Juárez i Álvaro Rancé, aturant el crono en 3 h 16’20”. Santi Pellejero i Carla Benedicto van aconseguir el triomf en la categoria de parella mixta amb un temps de 3 h 22’54”.

Bon paper de David Caubet

L’únic participant andorrà va provar sort en la prova curta. David Caubet (2 h 38’57”) va aparèixer a l’arribada acompanyat dels seus fills. “És un luxe poder fer una swimrun a Andorra. Ja n’havia fet alguna, com a la Costa Brava, i enguany és la primera que faig”, va comentar. “Potser la gent de fora s’ha sorprès que la cursa fos tan tècnica”, hi va afegir Caubet. Els més ràpids van ser els germans francesos Guillaume i Alexandre Saint-Macary, amb 2 h 24’02”. Iban Clarés es va imposar en categoria individual (2 h 29’42”) i va explicar que “és la primera swimrun que faig en muntanya i és espectacular. La sensació de nedar als llacs i continuar pujant fins a un cim de 2.800 metres és brutal. L’adrenalina, les vistes... estic molt content per aquesta experiència”, va destacar l’esportista de Terrassa”. La francesa Leslie Rolland va guanyar en la categoria femenina (2 h 41’58”). “M’ha encantat el paisatge, la veritat. És espectacular. Ha estat la quarta swimrun que faig i la primera que és a la muntanya. Ha estat una sorpresa poder guanyar i no m’ho esperava”, va reconèixer feliç.

L’organització va valorar molt positivament l’experiència i la intenció és donar continuïtat a l’edició andorrana del calendari de les Head Swimrun Series durant els propers anys.

tracking