olimpisme

Objectiu Montenegro

El Comitè Olímpic Andorrà dona a conèixer les mínimes per participar als Jocs dels Petits Estats de Montenegro

Objectiu MontenegroFAA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió tècnica del Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha definit les marques mínimes exigides per participar en els propers Jocs dels Petits Estats, a Montenegro, i per al Festival Olímpic de la Joventut d’Europa, a Bakú, l’Azerbaidjan. Les dues competicions tindran lloc el 2019 i per tal d’assolir aquestes mínimes, els esportistes ja es troben en ple període per fer-ho. El termini va començar l’1 d’abril d’aquest any i finalitza el 28 del mateix mes de l’any 2019, en el cas de la cita de Montenegro i, una mica més tard, el 16 de juny del 2019, en el cas de la competició de Bakú.

Les marques mínimes per als Jocs dels Petits Estats surten, segons ha comunicat el COA, de la mitjana del tercer lloc (bronze) en els tres darrers Jocs, és a dir, a Luxemburg 2013, Islàndia 2015 i San Marino 2017. Aquest criteri, ha afegit l’organisme olímpic, respon a la voluntat de “seguir amb el nostre principi que vagin als Jocs esportistes d’un elevat nivell competitiu”.

En el cas de les disciplines esportives per a la competició de Montenegro, el COA ha revelat que seran deu en total: atletisme, natació, bàsquet, judo, tir, tennis de taula, tennis, vòlei platja, vòlei i petanca. Curiosament, atenent les mínimes del COA, la selecció de bàsquet no podrà participar als Jocs dels Petits Estats, ja que es demana que el representant de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) ha d’assolir un dels tres primers llocs al Campionat d’Europa C. En totes les disciplines, generalment, l’exigència ha augmentat respecte als Jocs de San Marino. El COA reconeix que d’aquí a l’octubre les mínimes es poden ajustar amb les diferents federacions. D’altra banda, altres disciplines, com per exemple el vòlei platja, únic or a San Marino amb la parella formada per Geni da Silva i Xavi Folguera, tindran un tractament especial respecte d’esports en què els andorrans no van brillar en els darrers Jocs. En l’altre extrem destaca l’absència a Montenegro de disciplines com el ciclisme, en què Guy Díaz va aconseguir un bronze a San Marino en BTT, o la gimnàstica. El COA també ha fet públiques les mínimes per a Bakú 2019. En els darrers Jocs Europeus de la Joventut, el 2017 a Györ (Hongria), la judoka Lea Adam va aconseguir una medalla. Abans d’aquestes cites es disputaran a l’octubre els Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires amb la participació de les seleccions de bàsquet 3x3, tant la masculina com la femenina. La federació té fins al dia 26 per fer públics els equips. S’havia especulat amb la participació de Patrick Pelegrina, ja que el nedador va aconseguir a Hèlsinki la mínima B a la prova de 50 metres braça amb un temps de 30”0. Pelegrina, però, només podrà anar a Buenos Aires si hi ha vacants amb mínimes A. Aquests Jocs a la capital argentina es disputaran entre el 6 i el 18 d’octubre d’aquest any.

tracking