Estades d'estiu

Es torna a fer enrere

L’FC Barcelona Lassa no vindrà aquest estiu a Encamp i prepararà el curs entre el Palau i la ciutat esportiva

Es torna a fer enrereCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Barcelona Lassa de bàsquet va donar a conèixer el seu planning de pretemporada i no figura, com era d’esperar, l’habitual estada a Encamp. De fet, l’equip blaugrana no realitzarà una concentració estiuenca a l’ús i prepararà el proper curs amb sessions de treball programades a cavall entre la ciutat esportiva i el Palau Blaugrana. El dia 23 està citada la plantilla per tenir la primera presa de contacte amb el tècnic, Svetislav Pesic i, després de les pertinents revisions mèdiques els blaugrana començaran la seva pretemporada, en què hi ha programats tres partits amistosos, la Lliga Catalana i la Supercopa Endesa a Santiago de Compostel·la. El cos tècnic encapçalat pel tècnic serbi no ha considerat necessària aquesta temporada la possibilitat de fer l’estada a Encamp.

Aquesta situació no és nova. L’estiu passat, el Barça, amb Sito Alonso com a entrenador, va recuperar les pretemporades encampadanes després d’un any d’absència, el del 2016, quan el llavors inquilí de la banqueta del Palau, Giorgios Bartzokas, no va creure oportú preparar la temporada a Encamp. El tècnic grec, que només va estar una temporada al Palau, va trencar amb la tradició que es mantenia des de feia molts anys. De fet, durant l’etapa del seu predecessor, Xavi Pascual, el Barça va preparar el curs a Encamp vuit temporades seguides. L’actual entrenador del Panathinaikos és un enamorat del país i sempre ha defensat que Encamp era un lloc ideal per tenir una bona temperatura per treballar, una proximitat ideal de les instal·lacions i un entorn immillorable.

Enguany el Barça es torna a fer enrere i no visitarà Encamp. Curiosament, durant la primera etapa de Svestislav Pesic a l’equip blaugrana, les temporades 2002-2003 i 2003-2004, la secció de bàsquet va visitar el Principat per preparar la campanya. Aquells anys, però, no va ser Encamp, sinó el complex esportiu dels Ser­radells el que va acollir la delegació barcelonista dos estius, el del 2002 i el del 2003. El primer any, el Barça va fer una estada de 10 dies i va jugar al Poliesportiu dos amistosos, davant l’aleshores Caprabo Lleida i el Manresa. Qui sí que va preparar la temporada a Encamp aquell any va ser el Joventut de Badalona que dirigia el malaguanyat Manel Comas. L’any següent, a mitjan setembre del 2003, el Barça de Pesic va tornar a repetir l’experiència a Andorra on, entre d’altres, va jugar un partit davant el Girona.

Blazic, molt aviat

D’altra banda i tot i que estava previst que ahir el Barça oficialitzés l’arribada de Jaka Blazic, la confirmació de la incorporació de l’exaler del MoraBanc Andorra a l’equip català hauria de tenir lloc aquesta setmana.

EL BARÇA D'HANDBOL ES PREPARA A ENCAMP PER CONQUERIR EUROPA

L’FC Barcelona d’handbol ha completat les primeres jornades d’entrenaments a Encamp. L’equip de Xavi Pascual vol preparar a consciència aquesta temporada, en què presenta cinc cares noves: Ludovic Fàbregas, Casper Mortensen, Thiagus Petrus, Gilberto Duarte i Kevin Möller, un porter que complementarà les prestacions de Gonzalo Pérez de Vargas. El tècnic va comentar que afronten la temporada “amb molta il·lusió” i que veu un equip que fa “molta patxoca”. Pascual va apuntar que Encamp “forma part del nostre plantejament de pretemporada. Ho tenim interioritzat i aquí ens trobem com a casa”. El Barça treballa al país diversos conceptes nous que implementarà la temporada que ve a la pista. “Un canvi de filosofia, que ens permetrà jugar amb més velocitat”, va intervenir el capità blaugrana, Víctor Tomàs. L’equip va agrair al comú d’Encamp el seu tracte, la disponibilitat de les instal·lacions i facilitar la tasca d’un club, el Barça Lassa, que vol tornar la propera temporada a regnar a Espanya i a reconquerir Europa. Ja fa tres temporades que els blaugrana no aixequen la Champions i un dels rivals de la pretemporada serà, precisament, el seu botxí, el campió d’Europa, el Montpeller. L’altre rival serà el Kiel. L’FC Barcelona marxarà d’Encamp demà.

Es torna a fer enrere

tracking