Un Tourmalet d'entrada

El MoraBanc encetarà la temporada a casa contra el Múrcia i entre la jornada 3 i la 8 s’enfrontarà als quatre equips d’Eurolliga

Un Tourmalet d'entrada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’innovador sorteig de la Lliga Endesa 2018-2019 celebrat ahir va provocar que el MoraBanc Andor­ra afronti un Tourmalet les primeres jornades. Ja era prou exigent el fet de disputar fins a quatre partits en onze dies (o menys) per començar, però a més el club tricolor haurà d’enfrontar-se als quatre equips que enguany competeixen a l’Eurolliga entre la jornada 3 i la 8, a més amb tres dels partits a domicili. I per si no fos poc, les tres jornades següents s’haurà de seguir pedalant cap amunt perquè jugarà contra els altres dos equips que l’any passat també van disputar la màxima competició europea.

Però abans de tot això, el nou projecte del MoraBanc amb Ibon Navarro al capdavant arrencarà oficialment contra l’equip que el mateix tècnic de Vitòria va entrenar la temporada passada, l’UCAM Múrcia. “És un rival que segur que vol començar bé la temporada per classificar-se per a la Copa del Rei i sobretot voldrà venir amb molt ritme de competició perquè es juga un objectiu molt important a la següent setmana amb l’eliminatòria prèvia de la Champions”, va valorar respecte a l’inici de curs Navarro, que hi va afegir que “la dificultat és molt alta a l’inici, però per a tots”.

Aquell duel es realitzarà al Poliesportiu entre el 27 i el 30 de setembre i serà el primer dels quatre partits en poc més d’una setmana que els tricolors jugaran. Ja que el 3 d’octubre visitaran el Galatasaray Istanbul en el primer duel de l’Eurocup, per després jugar a les pista del Joventut, el dia 5, i de l’FC Barcelona Lassa, el 7, que clourà la primera marató de partits, però arrencarà una altra de duels molts seguits contra equips d’Eurolliga. A la jornada 5 visitarà el Gran Canària, a la 7 el vigent campió, el Reial Madrid, i a la 8 rebrà al Baskonia.

Retorns esperats

Un altre dels punts del sorteig del calendari que també destaca és que enguany el MoraBanc no haurà d’esperar gaire per retrobar-se amb vells coneguts. Joan Peñarroya i el BAXI Manresa visitaran el Poliesportiu la jornada 4, que es disputarà el 14 o 15 d’octubre. Segur que aquell dia el pavelló s’ensorrarà de l’ovació que s’endurà qui ha ocupat la banqueta tricolor les últimes vuit temporades, però no és tan segur si hi haurà ovació quan un altre retornat del curs passat, Jaime Fernández, visiti l’afició del Principiat, la jornada 9 amb l’Unicaja de Màlaga, el 17 o 18 de novembre, data que també significarà el retorn, novament, d’un altre ex: Giorgi Shermadini.

Per altra banda, els dos grans equips de la lliga, el Reial Madrid i el Barça Lassa, no visitaran el Poliesportiu fins a la segona volta. Primer ho farà el conjunt blanc, el 2 o 3 de març, just tornant de l’aturada per la Copa del Rei i la finestra de seleccions. Per la seva part, els blaugrana ho faran a l’antepenúltima jornada, l’11 o 12 de maig.

Perquè els dos clubs referents a Espanya arribin encara queda un món i l’equip se centrarà primer en el Tourmalet inicial. “Tothom té la il·lusió de fer una bona temporada, començar bé i arribar el millor possible al final de la primera volta per classificar-se per a la Copa del Rei”, va exposar el tècnic del MoraBanc. La jornada de tall, la 17, per ser al torneig del KO agafarà el MoraBanc a Saragossa, mentre que l’última de totes, la 34, serà també a fora, a la pista de l’Unicaja de Màlaga. “Nosaltres també comencem amb il·lusió, tant a l’Eurocup com a la Lliga Endesa, en què volem aspirar al màxim”, va afirmar Navarro.

tracking