Curses de muntanya

Podis mundials de Ferran Teixidó i Andrea Sinfreu

L’andorrà és segon a la Copa del Món de Tromso i la jove corredora obté la plata a la vertical del Mundial juvenil

Podis mundials de Ferran Teixidó i Andrea SinfreuVK WORLD CIRCUIT

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) no es cansa de celebrar grans resultats aquesta temporada en les competicions de primer nivell internacional. Ahir va tornar a situar la bandera d’Andorra en dos podis més, un a la Copa del Món de Tromso (Noruega) i un altre al Mundial juvenil de Gran Sasso (Itàlia). Primer, Fer­ran Teixidó va assolir la segona posició a la cursa Blamann del Vertikal Kilometer World Circuit, en la qual va quedar a només sis segons del primer, el corredor local Eirik Haugsnes, que va completar els 2,7 quilòmetres i 1.044 metres de desnivell en 39'46’’, pels 39’52’’ de Teixidó. “Hem arribat a l’esprint junts, ha fet només sis segons menys i m’ha fet una mica de ràbia perquè m’ha faltat una mica de força. Però segon està molt bé, al final estic content i també són molts punts”, va valorar el corredor andorrà. Aquest resultat situarà en un principi Teixidó a la primera posició de la classificació general.

Per la seva part, Andrea Sinfreu va aconseguir la segona alegria del dia en finalitzar segona a la prova vertical del Mundial juvenil en categoria cadet, també acabant molt a prop de la guanyadora, a uns 28 segons. “He tingut bones sensacions i estic contenta”, va comentar Sinfreu. Gerard Rogé i Marcel Prat van ser 8è i 10è en la mateixa categoria, mentre que en júnior Sergi Casabella i Arnau Soldevila van acabar molt seguits, en la 13a i 14a posició. En sub-23, Euan Prieto va finalitzar 12è i David Pérez, 16è.