Somni trencat

El Vall Banc Santa Coloma no pot defensar l’avantatge de l’anada i s’acomiada de la competició europea de manera amarga (3-0)

Somni trencatMBL.IS/ARNPÓR

El Vall Banc FC Santa Coloma tenia un somni que abans de les deu de la nit d’ahir semblava possible: convertir-se en el primer equip andorrà a classificar-se per a la tercera ronda de l’Europa League i el segon que guanya una eliminatòria de la segona màxima competició continental aquest estiu i a la història del futbol tricolor. El partit de l’anada a l’Estadi Comunal va empènyer aquest somni. Malgrat que el rival, el Valur de Reykjavík, era superior, els del Principat es van poder endur una victòria per la mínima gràcies a un gol en pròpia porta del conjunt islandès.

Els colomencs tenien una gran oportunitat però no la van poder aprofitar en no defensar l’avantatge i el somni d’abonar-se a fer història es va trencar. A més, va ser d’una manera amarga ja que els gols que van decidir l’eliminatòria a favor del Valur van ser molt desafortunats i per errades pròpies evitables.

Els de Marc Rodríguez eren conscients que patirien ahir, ja que el conjunt islandès sabia que amb l’1 a 0 de l’anada havia d’anar amb tot des de bon inici per classificar-se i va assetjar la porteria defensada per Eloy Casals amb el ganivet entre les dents. Els primers 45 minuts van ser una constant d’aproximacions a l’àrea colomenca, però Casals va estar atent en els dos xuts entre els tres pals que els islandesos van fer en tota la primera part. Al Vall Banc no tot va ser de color negre ja que a la primera meitat es va exhibir un bon nivell defensiu i fins i tot va tenir arribades a l’àrea contrària. Un xut de Juanma Torres des de fora de l’àrea que va aturar el porter del Valur en dos temps va ser la més perillosa de totes.

L’FC Santa Coloma va aguantar molt bé la primera meitat, però només arrencar la segona va dir prou. El Valur va igualar l’eliminatòria amb un gol al minut 53 en què Casals es va llançar abans d’hora en una centrada rasa lateral i malgrat l’oposició d’Ilde Lima, Larusson va marcar un gol en què la pilota va entrar dins la porteria a pas de tortuga.

El 53 va ser el primer de 10 minuts negres per als colomencs, ja que al 63 el Valur va fer el segon que li donava l’avantatge en el marcador global, també en un gol desafortunat. Eiríksson va xutar una falta al límit de l’àrea i Cisteró va voler refusar l’esfèrica amb el peu, però la va enviar directament al pal on Casals no podia arribar.

A l’última mitja hora, el Vall Banc es va llançar més a l’atac i va comptar amb moltes aproximacions a la porteria rival, novament sent un xut des de dins l’àrea de Torres al temps afegit la més clara. Però ni l’encert ni la fortuna van acompanyar i en un contraatac a l’última acció del partit el Valur va fer el tercer gol, obra d’Adolphsson, des de fora l’àrea i a porteria buida per la sortida de Casals.

El tercer va acabar d’esmicolar el somni colomenc i va fer que Andorra es quedés sense representants a les competicions continentals després de nou partits en poc més d’un mes.

EL VESTIDOR

“Trobo que el 3 a 0 és excessiu” Marc Rodríguez. El tècnic del vall banc va lamentar la manera com l’equip va quedar eliminat. “Sabíem que patiríem perquè aquest camp és més gran i ells han competit molt bé, però ens han fet dos gols que han sigut xurros”, indicava l’entrenador, que afegia que “hem fet coses bé i trobo que el 3 a 0 és excessiu”. “Ara, a tornar a començar i seguir fent les coses com les hem fet fins ara”, concloïa.