Shurna per Burjanadze

El club ha ofert la renovació a l’aler-pivot d’Illinois però la seva continuïtat està supeditada a una hipotètica baixa de Beqa

Shurna per BurjanadzeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra ha traslladat a John Shurna la intenció de renovar-li el contracte per al proper curs. El club ja ha presentat una oferta a l’aler-pivot americà i s’està treballant perquè acabi de cristal·litzar. Tot semblaria cor­recte si no fos perquè aquesta nova alta, la de Shurna, està supeditada a la baixa de Burjanadze. Beqa ja fa 15 mesos que està de baixa i seu retorn a les pistes, marcat sine die, complica molt la possibilitat que esgoti l’any que li queda de contracte.

En aquest sentit, el director general del club, Francesc Solana, va comentar que el futur de Burjanadze al club “és una incògnita” i que “no volem que ens torni a passar el mateix que la temporada passada, de tenir 11 jugadors. Beqa és un dubte que tenim i a veure què podem fer”. “És un jugador a qui estàvem esperant, teníem il·lusió, era molt important per a nosaltres i no vam poder comptar amb ell durant tot l’any”, va explicar amb certa resignació. Solana va sostenir que “evidentment volem que es recuperi, però és clar que nosaltres com a equip no podem esperar-lo i el club treballa per incorporar un altre jugador.” A més, el club no es pot permetre tenir 13 fitxes i Burjanadze “no es pot plantejar està aquí sense jugar, per tant, haurem de buscar la millor solució per a tots”, va cloure.

Queda clar, per tant, que la rescissió del contracte serà la solució definitiva en cas que les sensacions del georgià no millorin i que les seves molèsties al genoll no remetin. Amb la hipotètica incorporació de Shurna la plantilla ja quedaria definitivament tancada. Solana, precisament, es va mostrar molt satisfet amb la confecció final de la plantilla. “Estem molt contents. Tenim una plantilla renovada, jove, amb energia, amb jugadors que venen per seguir creixent amb nosaltres i d’altres que segueixen confiant en el nostre projecte.” Pel director general, el nou tècnic, Ibon Navarro, ha buscat sobretot “polivalència”. “Whittington pot actuar de 4 i de 5, té amenaça de llançament de tres punts i joc al pal baix: tenim Albicy, Rafa Luz, Ellis, Vitali, Jelinek, Walker... una bateria de joc exterior amb amenaça, amb caràcter i amb capacitat defensiva.”

Pretemporada per definir

Els jugadors del MoraBanc arribaran al país esglaonadament entre l’11 i el 12 d’agost i el dia 13 estan citats per realitzar les pertinents revisions mèdiques i començar els entrenaments. Pel que fa als partits amistosos, el calendari està per definir i el club segueix treballant per tancar dates i rivals. Es jugaran 6 o 7 partits –algun a Andorra– però, de moment, els únics assajos que estan pactats són l’1 de setembre, l’amistós a Sant Joan de Vilatorta davant el BAXI Manresa, amb el retrobament amb Joan Peñarroya, i les semifinals de la Lliga Catalana contra el Joventut de Badalona. Tot plegat per preparar a consciència una temporada en què l’equip tricolor vol “seguir mantenint la identitat que hem creat com a club i com a equip a Andorra, tal com va assenyalar Solana. Ibon Navarro “ha creat una identitat d’equip agressiu, de joc alegre, amb decisió i, en definitiva, el que ve mostrant els darrers anys”. El gran objectiu és, com sempre, millorar el curs anterior. “Tot i que cada vegada és més complicat”, va indicar Solana amb un mig somriure. “Intentarem ser competitius i estar entre el setè i el dotzè lloc”, va sostenir. El director general tricolor va comentar, d’altra banda, que molts rivals directes s’han reforçat molt bé. “Cada any tothom té millors equips i millors plantilles i, igual que nosaltres, tothom comença amb aquesta il·lusió. Cada any el nivell puja.” Entre tots, va destacar-ne un sense dubtar. “Iberostar Tenerife s’ha reforçat molt bé. Bé, i el València Basket. En definitiva, tots han fet un pas endavant”.

Un equip amb il·lusió i arguments. Cinc cares noves i una renovació –Diagne– i Shurna, a la graella de sortida. Molts jugadors amb capacitat d’enganxar ràpidament el públic. El Poliesportiu vol seguir gaudint.

tracking