Roglic colpeja a la muntanya i desbanca Froome del podi

L’eslovè del Lotto presenta candidatura a ser un futur guanyador del Tour

Roglic colpeja a la muntanya i desbanca Froome del podiLE TOUR

Primož Roglic va aprofitar un dels millors aparadors que ofereix el Tour, una etapa amb colossos com Aspin, Tourmalet i Aubisque, per confirmar que és una veritable realitat en el pilot actual i, a la vegada, s’erigeix com un potencial guanyador de la grande boucle en un molt curt termini de temps. El ciclista del Lotto va signar una excel·lent victòria en la dinovena etapa gràcies a un gran descens camí de la meta de Laruns. L’eslovè va aconseguir una renda de 18 segons sobre un grup de favorits encapçalat pel mallot groc, Geraint Thomas, que li van servir per desbancar el vigent campió, Chris Froome, del podi provisional. Thomas, per la seva banda, va gratar sis segons de bonificació per apuntalar el seu avantatge sobre Tom Dumoulin per sobre dels dos minuts. Un temps, de 2’05”, que haurà de defensar en la decisiva crontrarellotge d’avui, de 31 quilòmetres. La caiguda que dijous va patir Nairo Quintana li ha acabat de passar factura i ahir va creuar la meta a 7’09” de Roglic i el colombià s’ha enfonsat fins a la desena posició a la general, a 10’26” de Thomas.