Arnaud Démare, el més ràpid a Pau

El francès del Groupama-FDJ governa l’esprint en una jornada sense canvis

Arnaud Démare, el més ràpid a PauLE TOUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’haver-ho intentat, sense sort, en algunes etapes amb arribada massiva en aquesta edició del Tour, ahir Arnaud Démare va inscriure el seu nom en l’apartat de privilegiats que han aixecat els braços a la meta. El francès del Groupama-FDJ va ser el més ràpid en l’esprint i es va adjudicar la divuitena etapa, de 171 quilòmetres, entre Trie sur Baïse i Pau, superant Christophe Laporte (Cofidis) i Alexander Kristoff (UAE). En aquesta fugida també hi era l’especialista Peter Sagan, que va acusar la seva caiguda en l’etapa de dimecres i no va arribar a disputar l’esprint. El campió del món, fins i tot, va arribar coix a la meta.

Una etapa de transició, la d’ahir, i on els focus havien de ser per als rodadors i els esprintadors. Amb aquesta premissa, la classificació general no va patir canvis i es manté intacte el Top 10. Geraint Thomas (Sky) segueix amb el mallot groc de líder, Tom Dumoulin (Sunweb) és segon a 1’59” i tanca el podi, de forma momentània, el britànic Chris Froome a 2’31” del seu company d’equip. Roglic a 2’47” i el colombià Nairo Quintana a 3’30”, encara tenen coses a dir en la seva lluita per aconseguir ficar el cap als llocs d’honor a París.

Avui, dinovena etapa, 200 quilòmetres entre Lourdes i Laruns. Un recorregut molt dur amb sis cotes i amb l’ascensió al mític Tourmalet. Dissabte, la vintena etapa que ha d’acabar de definir el guanyador del Tour, amb una contrarellotge individual de 31 quilòmetres.

tracking