Bàsquet

El MoraBanc Andorra fa oficial el fitxatge de Whittington

L'equip tricolor ha anunciat la signa pel pivot americà amb passaport macedoni

El pivot Shayne Whittington

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra segueix anant per feina i ja és oficial una de les dues incorporacions que manquen per completar la plantilla de cara a la pròxima temporada. L'equip tricolor ha fet oficial avui el fitxatge de Shayne Whittington. Es tracta d’un pivot de 26 anys i 2,11 metres, nascut als Estats Units i que té passaport de Macedònia (per tant, no ocuparia plaça de jugador extracomunitari) que aquesta última temporada va jugar a la VTB League a les files del Zenit de Sant Petersburg.

Durant el curs passat va disputar 18 partits a la VTB (la lliga que uneix els països de l’est d’Europa) on va aconseguir una mitjana de 17 minuts, 7,9 punts, 3,4 rebots i 8,2 de valoració per partit. A més, l’any passat també va disputar 10 duels de l’Eurocup amb el Zenit de Sant Petersburg, amb 4,9 punts, 4 rebots i 4,6 de valoració de mitjana.

Un dels aspectes positius d’aquesta incorporació és que Shayne Whittington ja coneix la Lliga Endesa, ja que la temporada 2016-2017 va militar a les files del Monbus Obradoiro gallec, on va quallar bones actuacions en els 31 partits que va disputar sota les ordres de Moncho Fernández. Aquesta temporada a l’ACB va jugar 23 minuts de mitjana, amb 11,7 punts, 5,5 rebots i 12 crèdits de valoració per matx. No només és un jugador dominant a la pintura, sinó que també pot ser un referent ofensiu, i és que en aquesta etapa a l’Obradoiro, Whittington va superar la vintena de punts en diversos dels partits que va disputar.

L’experiència del pivot no acaba a Espanya i Rússia, ja que, encara que efímer, també va tenir un pas per l’NBA, concretament les temporades 2014-2015 i 2015-2016 va alternar la seva presència a la D-League (lliga de desenvolupament nord-americana) amb l’NBA a les files dels Indiana Pacers. Amb el conjunt d’Indianapolis va disputar 20 partits el primer curs (5,4 minuts, 2,9 punts i 1,5 rebots), i només set el segon (1,6 punts i 1,7 rebots).

Amb aquesta incorporació només mancaria el fitxatge d’un aler pivot per tal de completar la plantilla de cara a la pròxima temporada, ja que a hores d’ara l’únic que hi ha a l’equip és Beqa Burjanadze, que porta més d’un any sense jugar després de la lesió que va patir el maig del 2017 i que el va deixar fora de combat des de llavors.

DURA DERROT DE LA SELECCIÓ SUB-18 FEMENINA DAVANT GIBRALTAR (64-34)

La selecció femenina sub-18 va sumar la seva segona der­rota a l’Europeu C que acull el Principat en un partit on les noies de Carla Puntí no van tenir cap opció i es van veure superades des de l’inici. Gibraltar, amb jugadores realment desequilibrants, va tancar el primer quart amb un parcial de 21 a 6. Mireya Benítez, una de les tres jugadores espanyoles del combinat gibraltareny i MVP del partit, amb 26 de valoració, va fer estralls ja només al començament, amb 12 punts, dos rebots i dues assistències. Tot i això, les andorranes van intentar competir en tot moment i van millorar al segon quart (18-10 en contra) i es van endur el tercer (10-15). L’últim quart, però, va ser fatal per a les tricolors, que es van acabar enfonsant (15-3). Soraya Valdelvira i Júlia Márquez van ser les jugadores més destacades de la selecció. Avui, a les 18.00 h, les noies de Carla Puntí tindran una nova oportunitat per aconseguir la primera victòria. Serà davant Moldàvia, que ahir va perdre contra Malta per 52 a 48.

tracking