Nairo triomfa i Froome s'enfonsa

El colombià del Movistar ataca a 15 quilòmetres de l’arribada i guanya l’etapa

Nairo triomfa i Froome s'enfonsaLE TOUR DE FRANCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El colombià Nairo Quintana ja va avisar que a l’etapa que tancava els Alps, la d’ahir, sortiria “com un lléo” i el ciclista del Movistar no es va trair. Una etapa curta, de 65 quilòmetres, però dura i explosiva, que serviria perquè els favorits agafessin cert protagonisme. Nairo va atacar a 15 quilòmetres de l’arribada, en l’ascensió al Col du Portet, amb el resident Dan Martin, i va aconseguir una victòria de prestigi, que de cara a la general no comporta cap canvi significatiu, i que a l’Sky no li va suposar cap maldecap.

L’altre protagonista de la jornada, involuntari, va ser Chris Froome. L’anglès, guanyador de quatre Tours, es va enfonsar durant l’ascensió al Col du Portet i va fer un pas enrere important de cara a les seves aspiracions d’aconseguir el cinquè triomf a París. Froome va entrar a 1’35” de Quintana i va cedir el segon lloc a la general a Tom Dumoulin, que va arribar a 52” del colombià.

Ara, Froome cau a la tercera posició de la general, a 2’31” del mallot groc, Geraint Thomas, que ahir va reforçar la seva condició de líder. Els problemes es poden multiplicar per Froome, ja que té Primoz Roglic, que ahir va arribar a meta amb Dumoulin, a només 16 segons. O el que és el mateix, l’amenaça per Froome de caure fins i tot del podi és seriosa.

Avui, divuitena etapa, 171 quilòmetres, entre Trie-sur-Baïse i Pau, amb una nova oportunitat per als sprinters que encara es troben en la cursa, Peter Sagan entre ells, per aconseguir el seu dia de glòria.

tracking