reportatge

Un canvi necessari

La Gran Fondo Andorra MTB celebra avui la seva primera edició després de substituir els Andorra Outdoor Games, que estaven estancats en el nombre de participants. La nova prova ha hagut de tancar les 1.400 inscripcions disponibles a la seva estrena.

Un canvi necessariWIN SPORTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El circuit de marxes cicloturistes de bicicleta de muntanya Gran Fondo arriba avui a Andorra amb la disputa de la Gran Fondo Andorra MTB, que substitueix els Andorra Outdoor Games, prova multiesportiva que va celebrar-se durant els tres últims anys. Aquest esdeveniment va començar amb cinc esports, i l’any passat, a l’última edició, n’hi va haver tres: triatló, bicicleta de muntanya i curses de muntanya. A l’edició del 2016 es van assolir 1.400 participants, però l’any passat va caure fins als 1.200, quan l’objectiu de l’organització era d’entre 1.700 i 2.000 esportistes a la competició. Aquesta xifra va fer reflexionar tant els organitzadors, l’empresa Win Sports Factory, com Andorra Turisme, principal patrocinador de la prova, a fer canvis per al següent any. I és que Andorra Turisme aporta uns 80.000 euros a l’esdeveniment (a més d’una variable per participació) dels entre 120.000 i 140.000 de pressupost amb què compta la prova. Ja després dels Andorra Outdoor Games de l’estiu passat, el responsable de patrocinis d’Andorra Turisme, Roger Pié, preguntat sobre la continuïtat de la prova va assegurar que “s’ha d’estudiar per què aquest any hem tingut una davallada en la participació, i ens hem de plantejar quins canvis es poden fer. Parlarem i estic segur que arribarem a bon port en el futur”.

I sembla que així ha estat. El gir de 180 graus que buscava l’organització ha estat incorporar-se al circuit Gran Fondo Family, un seguit de marxes cicloturistes que l’empresa Win Sports té al Priorat i la Mussara (Tarragona) i a Sant Sebastià. Veient la gran tirada que té la bicicleta de muntanya al país i als voltants, i els espectaculars paisatges per gaudir d’aquest esport, la decisió va ser fiar-ho tot a la BTT, en una opció que sembla que ha estat la cor­­recta, almenys veient les dades d’inscrits. L’organització va tancar fa un parell de setmanes les inscripcions disponibles, que eren de 1.400, tot i que durant la presentació de la prova de fa uns mesos admetien que l’objectiu era assolir una participació de 1.300 corredors. En relació a aquest aspecte, el director de la Gran Fondo Andorra MTB, Mauro Llorens, va manifestar que “estem molt contents. Amb el canvi de format hem arribat a l’objectiu que volíem, que era tancar inscripcions”, a més, va afegir que “fer-ho dos o tres setmanes abans de la data de la prova, és sinònim d’èxit per a nosaltres”.

Naturlandia, camp base'

El que no canvia respecte als Andor­­ra Outdoor Games dels anys anteriors és el centre neuràlgic de la prova, que tornarà a ser la cota 2.000 de Naturlandia. Des d’allà sortiran els dos recorreguts de la marxa cicloturista, un de 50 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell, i un altre de 90 quilòmetres i un desnivell de 2.900 metres, i també al parc lauredià hi haurà la línia d’arribada de totes dues curses. També hi haurà diferents activitats lúdiques, com un dinar de germanor de final de festa per a tots els participants a la prova i els seus acompanyants.

Pel que fa als participants, la gran majoria vindran dels països veïns, amb una gran representació d’Espanya, i en menor quantitat de França. No faltaran tampoc els representants locals, ja que uns 215 dels 1.400 participants de la prova són del país.

Un esdeveniment familiar

L’organització de la Gran Fondo Andorra MTB sempre ha volgut potenciar l’esdeveniment com a familiar. De fet el 2016, últim any de què es disposa de dades, cada participant va portar 2,5 acompanyants i va fer 2,3 pernoctacions de mitjana i tot apunta que aquest any serà similar per les primeres dades que té l’organització respecte als hotels.

Tal com admet Mauro Llorens, director de la prova, “nosaltres intentem que aquest sigui un cap de setmana d’oci i esport, i també fem altres activitats”. I és que amb la inscripció a la prova, els participants també poden aconseguir entrades amb millor preu al Cirque du Soleil o gratuïtes per visitar Naturlandia.

tracking