63.000 amants de la BTT en els nou dies de Mundial

La Massana s’omple durant els 9 dies de Copa del Món i Mundial màster amb una de les xifres d’assistents més altes dels últims anys

63.000 amants de la BTT en els nou dies de MundialVALLNORD

63.000 persones han visitat la Massana durant els darrers nou dies amb motiu de la Copa del Món i el Mundial màster de BTT. És una de les xifres més altes que s’ha registrat els últims anys per a aquest esdeveniment, només superada el 2015, quan es va celebrar el Campionat del Món de BTT i els de Trial, que van atreure una assistència rècord de 70.000 persones al país. El bon temps, els dies de competició i el canvi d’ubicació de la zona de meta del cross-country, que diumenge va aplegar unes 22.000 persones, han estat dos dels motius que han permès comptar amb una de les xifres més altes d’aficionats, una situació per la qual l’organització es va mostrar molt satisfeta.

Amb tot, el director general de Vallnord - Pal Arinsal, Josep Marticella, puntualitzava que “més que la quantitat, volem millorar la qualitat i que la gent que arriba pugui estar períodes més llargs”. En aquest sentit, Marticella va explicar que aquest objectiu s’ha pogut assolir, ja que enguany les dues competicions han tingut un format més reduït i més “intens”.

De cara al 2019 i 2020, però, el nombre de persones que es desplaçaran al país patirà una baixada, ja que ja no s’hi celebrarà el Mundial i es farà només la Copa del Món, per a la qual les dates encara s’han d’anunciar, el proper mes de setembre durant el Campionat del Món de Suïssa. La previsió d’assistència aleshores tornarà a situar-se en els nivells anteriors al 2015, que era d’unes 35.000 persones.

Aquest aspecte, però, es començarà a planificar a partir del divendres, quan es farà la primera reunió de cara a les properes cites de Copa del Món. Ahir va ser el torn per al balanç dels dos esdeveniments d’enguany, el qual va ser molt positiu. “Dilluns vam tenir una reunió de l’UCI a Barcelona i tot el que em van dir és que felicités l’organització d’Andorra i que continuem en aquesta línia perquè s’està fent una gran tasca”, va explicar el cònsol menor de la Massana, Raül Ferré, que ahir parlava en condició de representant de l’UCI, en la qual hi és des de fa sis mesos dins la comissió de BTT.

Un dels objectius que es planteja ara Vallnord - Pal Arinsal és ser escollida la millor seu del calendari. En anteriors ocasions ha estat premiada per un dels seus dos circuits, però mai els dos a la vegada. “Ser escollida la millor seu en la doble prova és l’objectiu marcat i si seguim en aquesta línia potser l’aconseguirem”, va indicar Marticella. Una altra fita que es té en ment és la de comptar amb un andorrà al podi en un futur. “Hi ha un planter i a tots ens agradaria”, exposava el cònsol major, David Baró.

TURNÉ REMUNTA FINS A LA 32A PLAÇA I DINGELDEIN ACABA 25È

La segona i última jornada de competició del Mundial màster, en què es van disputar totes les finals de descens i les curses màsters 30 i 35 masculines de cross-country, va deixar bones sensacions per als dos representants andorrans que hi van participar. En la categoria màsters 35 d’XCO, Albert Turné va patir una caiguda en la primera de les sis voltes i va veure endar­rerida la seva posició. Finalment, l’andorrà va poder remuntar fins a la 32a posició d’entre més de 50 corredors que van prendre la sortida amb un registre d’1 h 24’51’’. Aquest temps va ser uns 15 minuts més lent que el del guanyador de la prova, el francès Thibaut Vassal, que es va adjudicar l’or per davant de l’italià Alberto Riva i el suec Anders Ljunberg.

Per la seva part, en el descens de la categoria màsters 35, Ludwig Dingeldein va obtenir la 25a posició d’entre un total de 55 riders, amb una baixada de 5’47’’35. L’irlandès Colin Ross es va proclamar campió del món amb un temps de 5’00’’36, menys d’un segon més ràpid que el subcampió, el danès Mads Weidmann, mentre que el polonès Michal Sliwa es va adjudicar el bronze amb un registre que va ser uns tres segons més lent que el de Ross.