Copa del món de BTT

Sense sort per als andorrans al descens

Sense sort per als andorrans al descens

Sense sort per als andorrans al descensVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acció d’ahir a la Copa del Món de BTT va iniciar-se al migdia amb les diverses qualificacions per a les finals de descens en totes les categories, en què cap dels quatre representants andorrans va poder classificar-se per a les finals, que es disputen avui.

La que en va sortir més mal parada va ser Blanca Aracil, que ni tan sols va poder disputar la qualificació a la categoria elit de dones per lesió. La rider tricolor va patir una caiguda durant els entrenaments que la van deixar fora de la lluita per ser a la gran final. Aracil ja arribava tocada a la cita de casa i es va quedar sense disputar la qualificació.

Tampoc va aconseguir el pas a la final Guillem Casal, l’únic participant del país a la prova de descens en categoria elit masculina. El rider va finalitzar la qualificació en 117a posició de 121 cor­re­dors que van finalitzar el recorregut, amb una marca de 5’08”786, a 59”423 de la primera plaça. Casal no va poder competir la temporada passada a causa d’una lesió a les vèrtebres, i afrontava la cita d’enguany amb la il·lusió de ser entre els 60 millors per accedir a la final, tot i ser conscient de la dificultat.

Tampoc van poder superar la qualificació els dos riders participants a la prova júnior masculina, Joan Aracil i Nico Rey. El primer, però, va quallar una bona actuació, ja que va finalitzar la qualificació en 29a posició de 57 participants. El petit dels germans Aracil va tancar el recorregut amb un temps de 4’52”748, a 27”428 del júnior més ràpid, el britànic Henry Kerr. La resta de llocs del podi van ser per al gal de l’equip Commençal Vallnord, Thibaut Daprela, segon, i per al també britànic Kade Edwards, que va ser tercer. De la seva banda, Nico Rey va tancar la taula classificatòria en el seu debut a una Copa del Món amb la 57a posició de la qualificació amb un temps de 6’08”286, a 1’42”966 del millor temps, afectat per un esquinç al braç a la part final de la cursa.

Shaw i Atherton, els més ràpids

La qualificació masculina va tenir sorpresa, ja que el corredor més ràpid va ser el nord-americà Luca Shaw, que actualment ocupa la sisena plaça a la general de la Copa del Món, amb un temps de 4’09”463. En categoria femenina, el primer lloc a la tanda de qualificació va ser per a la líder, Rachel Atherton, que va fer un crono de 4’52”932.

tracking