BTT

Copa del Món quasi segura a Pal Arinsal el 2019 i 2020

Vallnord-Pal Arinsal té pràcticament assegurada la continuïtat de la Copa del Món de BTT el 2019 i el 2020

Vallnord-Pal Arinsal té gairebé garantida la continuïtat de la Copa del Món de BTT dos anys més, les temporades 2019 i 2020, segons van deixar entreveure ahir els protagonistes a la presentació de la Copa del Món d’enguany, que va arrencar ahir mateix.

A principi de la setmana vinent hi haurà una reunió de l’UCI (Unió Ciclista Internacional) en què es donaran a conèixer els calendaris complets per al 2019 i el 2020, i si no hi ha cap terrabastall Vallnord hi tornarà a ser. De fet, Simon Burney, representant de l’UCI, va declarar durant la presentació que “la d’Andorra és una de les cites més importants del calendari per a l’UCI”, i va afegir que “cada any hi ha millores a l’esdeveniment, i això és important per a nosaltres”, per acabar concloent que estan “molt confiats que Vallnord estarà segur a la Copa del Món del 2019 i 2020”. Sobre aquesta renovació pràcticament segura, el cònsol major de la Massana i president de Vallnord, David Baró, va manifestar que “la Copa del Món de BTT ha vingut per quedar-se”.

Més enllà del futur, el present també és prou important, ja que ahir mateix va començar la sisena Copa del Món (a més de dos Mundials) que acull Vallnord-Pal Arinsal des que va arribar la primera, fa tot just deu anys. A l’edició d’enguany hi haurà 552 cor­redors de 111 equips i 39 nacionalitats, que a més portaran uns 900 acompanyants, sense oblidar els gairebé 170 mitjans de comunicació acreditats i les 2.300 persones que hi ha darrere de l’organització per tal que tot surti bé, tant per als que gaudeixin de l’espectacle per televisió, com per als 60.000 espectadors que s’esperen durant els propers dies a Vallnord-Pal Arinsal. Totes aquestes xifres demostren per a David Baró que “hi ha hagut una evolució i una revolució en l’organització de la Copa del Món”.

EDICIÓ AMB NOVETATS

La cita d’enguany arriba amb diversos canvis respecte als anys anteriors a la recerca d’afavorir l’espectacularitat. La primera té a veure amb la ubicació de la sortida i arribada de la cursa de cross-country, que ja no estarà a l’aparcament de Vallnord-Pal Arinsal, sinó que es mou al Planell de Pal. Aquest canvi de la meta “donarà facilitats a la televisió i també al públic, que ara podrà veure gran part del recorregut”. En aquesta nova zona s’ha instal·lat una graderia per al públic (a l’anterior meta no n’hi havia) i també hi haurà una pantalla gegant on es podrà seguir la totalitat de la cursa de cross-country. A més, aquest trasllat de la sortida i arribada farà que enguany hi hagi un pàdoc “que ha crescut moltíssim”, tal com va reconèixer el cònsol major de la Massana, David Baró, “perquè s’ha ampliat i l’hem organitzat millor”.

L’altra gran novetat per a la Copa del Món d’enguany té a veure amb una nova prova que ha introduït l’UCI a totes les cites del 2018, la cursa de cross-country short track (XCC). Aquesta nova modalitat tindrà un circuit d’1,1 quilòmetres que agafarà una part del traçat de cross-country olímpic, i la principal característica és que serà una cursa a l’esprint, ja que només durarà 30 minuts i hi participaran els 40 millors de la general de la Copa del Món, que buscaran sumar punts extres per a la classificació. Sobre aquesta nova prova inaugurada aquest any, Albert Balcells va assegurar que “tindrà un circuit espectacular i els corredors ens n’han donat una valoració molt positiva”.

INICI DELS ENTRENAMENTS OFICIALS

Tot i que ahir alguns dels riders ja van rodar, avui es faran els primers entrenaments oficials en descens i cross-country. Demà es faran les qualificacions de descens i la final del nou cross-country short track, i per dissabte quedaran les finals de descens i diumenge les de cross-country.