Un grup engrescador per al Morabanc a l'Eurocup

El MoraBanc ha quedat enquadrat al grup A de l’Eurocup amb l’Estrella Roja de Belgrad i el Galatasaray Istanbul com a rivals més forts

Un grup engrescador per al Morabanc a l'EurocupEUROCUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un sorteig per als gurmets del bàsquet europeu, amb equips consolidats a la segona competició continental i amb altres que venen de disputar l’Eurolliga. Un grup heterogeni i, d’entrada, atractiu i obert per poder somiar en l’accés del MoraBanc al Top-16. Estrella Roja de Belgrad, Galatasaray Istanbul, Germani Brescia Leonessa, Ratiopharm Ulm alemany i AS Mònaco seran els rivals del conjunt andorrà a la primera fase de la competició. Una lligueta que els tricolors encetaran el 3 d’octubre a l’Abdi Ipekçi Arena d’Istanbul davant el Galatasaray, campió de l’Eurocup fa dos anys, i que clouran al Poliesportiu amb la visita de l’AS Mònaco el 19 de desembre.

La distribució dels grups s’ha rebut amb relativa tranquil·litat al MoraBanc Andorra. El president, Gorka Aixàs, va exposar que es tractava d’un grup “atractiu i dur” i que resulta "molt engrescador jugar amb equips d’aquesta entitat”. Aixàs va afegir que el MoraBanc té “ganes de poder-ho fer millor que l’any passat, saber compaginar les dues competicions, rendir millor i intentar passar al Top-16”. El nou tècnic, Ibon Navarro, es va expressar en termes semblants. Pel preparador vitorià, el grup és “molt atractiu per als aficionats, amb equips d’Eurolliga amb molta història i amb jugadors importants i d’altres de consolidats a l’Eurocup”. Va reconèixer que “el grup és difícil”, però l’equip vol ser competitiu per classificar-se entre els quatre primers i lluitar pel Top-16. Els rivals del MoraBanc van aprofitar per fer l’anàlisi particular del grup i tothom va mantenir una comprensible prudència. Filip Sunturlic, director general de l’Estrella Roja de Belgrad, campió de la lliga sèrbia i que va disputar Eurolliga el curs anterior, va afirmar que “el MoraBanc Andorra està fent les coses molt bé les dues darreres temporades, ho sap tothom en el món del bàsquet professional”. Per part seva, el representant del Galatasaray Istanbul, Erol Ozmandiraci, va posar l’accent en la fortalesa del seu equip quan juga a casa. El Ratiopharm Ulm fa quatre anys seguits que juga l’Eurocup i el tècnic, Thorsten Leibenath, va destacar que es trobaven amb equips “de tradició absoluta i en coneixerem altres que han demostrat la seva vàlua la darrera temporada”. El vicepresident de l’AS Mònaco, Paul Masseron, va recordar que “fins ara Mònaco i Andorra competien en els Jocs dels Petits Estats” i que saben que el MoraBanc “és un equip molt fort”. Finalment, el representant del Germani Brescia italià va indicar que “per a nosaltres tots els equips són igual de forts perquè som nous i ens ho prenem com una oportunitat per poder millorar el nostre nivell”.

tracking