Classificació èpica de l'Engordany amb un gol al minut 96

Una diana en pròpia porta del Folgore al temps afegit permet als del Principat seguir somiant

Sembla que sempre que un equip andorrà passa una ronda d’alguna competició europea hagi de ser de manera èpica. Fins ara, només ho havien pogut aconseguir el Sant Julià, als penals, contra el Tre Fiori durant la primera ronda de la Champions del 2009 i l’FC Santa Coloma, amb un gol del porter Eloy Casals al minut 95, a la del 2014.

Doncs bé, ahir la història es va repetir i la UE Engordany va poder obtenir el bitllet per a la següent fase de l’Europa League amb un gol en pròpia porta de l’SS Folgore al minut 96, fet per Francesco Sartori. Just uns 10 minuts abans, Stefano Sacco havia avançat els sanmarinesos i semblava que tot estava perdut, però l’Engordany no hi va deixar de creure i amb la diana en l’últim sospir va posar el 3 a 2 en el total de l’eliminatòria que el convertia en el primer equip del Principat a superar una ronda de l’Europa League.

Ara, el conjunt andorrà podrà seguir somiant a Europa en el seu any de debut. A la següent ronda s’enfrontarà al Kairat Almaty del Kazakhstan, en el qual juga ni més ni menys que Andréi Arshavin, jugador rus que va militar a l’Arsenal, entre altres.

Per la seva part, el Tic Tapa Sant Julià no va tenir la mateixa sort i va caure eliminat a mans del Gzira tot i creure-hi durant uns minuts, quan Joel Méndez va avançar els lauredians al minut 62, i retallava distàncies del 0 a 2 de l’anada. No obstant això, els maltesos van empatar de penal tres minuts després i per acabar-ho de rematar van fer el 2 a 1 al temps afegit (4 a 1 en el total).