L'Unicaja Màlaga vol vestir de verd Jaime Fernández

L’Unicaja Màlaga el vol vestir de verd i pretén pagar la clàusula de sortida, que expira el dia 14

L'Unicaja Màlaga vol vestir de verd Jaime FernándezFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’excel·lent campanya facturada aquest recent curs per Jaime Fernández no ha passat desapercebuda per a molts equips de la Lliga Endesa. Al seu notable protagonisme al MoraBanc Andorra se li ha d’afegir la participació amb la selecció espanyola en sis finestres FIBA. Un aparador del qual l’Unicaja Màlaga vol treure rèdit, ja que la intenció de l’entitat andalusa és reunir els diners de la clàusula de sortida que el base madrileny té estipulada al contracte –250.000 euros– i portar Fernández a jugar al Martín Carpena.

Ahir, des de Màlaga, es va apuntar que l’Unicaja estaria perfilant un contracte de tres temporades amb Jaime i que el tema estaria molt avançat. El tècnic de l’Unicaja, Luis Casimiro, té el base madrileny com a principal objectiu per reforçar el joc exterior del seu equip i el fet que Fernández pugui desenvolupar-se com a base i escorta, és a dir, jugar el paper de combo, li fa molta patxoca a l’entrenador castellà. Una possibilitat que des del MoraBanc es preveu molt menys sòlida que la informació provinent de la ciutat espanyola. En aquest sentit, el club andorrà encara no coneix la voluntat del jugador i només pot esperar els esdeveniments que puguin sorgir d’aquí al 14 de juliol, dia que expira aquesta clàusula de sortida. En cas que el club malagueny, o qualsevol altre, no diposités la quantitat que permet rescindir el contracte, Jaime Fernández no es mouria d’Andorra, ja que manté un acord amb el MoraBanc per a dues temporades més. El jugador, que ja ha començat les vacances, es troba descansant a Eivissa en espera que es resolgui el seu futur. D’altra banda, el club segueix pendent de la situació d’Andrew Albicy. El base francès té una clàusula de sortida que caduca el dia 10 i la seva continuïtat al club no està ni de bon tros garantida. La voluntat del base francès és poder jugar la temporada vinent en un equip que disputi l’Eurolliga i la direcció esportiva tricolor té dibuixades diverses opcions en cas que faci les maletes.

Walker, un any més

Qui sí que té assegurada la continuïtat al MoraBanc per al proper curs és David Walker. L’aler d’Ohio ha ampliat el vincle amb el club per a una temporada més i, d’aquesta manera, completarà el tercer exercici com a jugador tricolor. El general manager de l’entitat, Francesc Solana, ha valorat molt positivament l’ampliació de contracte de Walker: “El següent és un any decisiu per al David, perquè pot ser el del seu salt endavant definitiu per estar entre els millors jugadors de la lliga.” Solana ha subratllat que la temporada 2018-2019 significarà la tercera consecutiva de l’aler americà al club i que “això no acostuma a passar amb els jugadors estrangers darrerament”. Una evidència, culmina el director general, que demostra que “a Andor­ra estem fent bé les coses”.

Walker és l’únic jugador a qui el MoraBanc va presentar una oferta qualificada per inscriure’l al dret de tanteig. Tot i això no es descarta la continuïtat de jugadors com Sané, Shurna, Jankovic o Iverson. L’any passat els clubs estaven obligats a garantir el 85% del contracte als jugadors que entraven al dret de tanteig i enguany s'ha de garantir el 100%.

EL MORABANC, INCLÒS AL CINQUÈ BOMBO DEL SORTEIG DE L'EUROCUP

El MoraBanc Andorra coneixerà demà els seus rivals a la primera fase de l’Eurocup, la segona competició continental més important després de l’Eurolliga. Serà amb la celebració del sorteig de la fase de grups, que tindrà lloc a l’Auditori Mediapro de Barcelona. El club andorrà ha estat enquadrat en el cinquè bombo, que han estat ordenats en funció de les actuacions europees de les tres últimes temporades. Abans, però, tindrà lloc l’assemblea general de l’Eurocup, en la qual serà present, per segon any consecutiu, el president, Gorka Aixàs. D’aquesta manera, l’atzar serà l’encarregat de revelar els cinc rivals de l’equip tricolor per a la fase inicial de la competició, que es dividirà en quatre grups de sis equips, dels quals els quatre primers passaran de ronda. El MoraBanc no podrà coincidir en aquesta fase ni amb l’Unicaja Màlaga ni amb el València Basket, en ser equips de la Lliga Endesa.

tracking