Rússia 2018

El Brasil no falla

La ‘canarinha’ ja és a quarts de final després de superar Mèxic guiada per Neymar

El Brasil va derrotar ahir Mèxic per 2 a 0 i ja és a quarts de final del Mundial. No va ser un partit excessivament brillant de la canarinha, però la realitat és que els brasilers són a només tres partits de guanyar la sisena Copa del Món, una situació que veient com han anat caient alguns dels altres candidats a guanyar el Mundial sembla més que factible. El duel va tenir un clar protagonista, Neymar Júnior, que va guiar el Brasil cap a quarts amb un gol i una assistència.

El seleccionador mexicà, Juan Carlos Osorio, ho havia avisat el dia abans, i Mèxic ho va complir i no va sortir ni de bon tros amb por, sinó que va voler la pilota des de l’inici per complicar el matx a la pentacampiona del món. De fet, els primers 25 minuts van ser completament del tri, tot i que no va mostrar-se encertat de cara a porta gràcies a les accions defensives del Brasil.

Neymar va canviar la tendència amb una bona jugada individual, però el porter Ochoa, un altre dels protagonistes de la tarda, va evitar l’u contra u amb el davanter. La jugada de Ney va donar ales als brasilers, que van veure com Gabriel Jesus i Coutinho disposaven de dues ocasions clares en tan sols dos minuts que posaven l’ai al cor a Mèxic, i que provocaven que fessin un pas enrere veient el domini momentani del Brasil, tot i que el marcador no es va moure i es va arribar al descans sense gols al marcador.

El partit va canviar ràpidament a la represa, quan Willian va fer una cavalcada per la banda esquerra i va fer una centrada al segon pal, on va arribar Neymar per posar la bota i avançar el Brasil. L’exjugador del Barça va prendre les regnes del matx amb les seves habituals conduccions i retencions de pilota que van provocar diverses faltes dels rivals.

Mèxic es veia fora del Mundial i per això va haver de tornar a fer un pas endavant a la recerca de l’empat liderat per Vela i Guardado, però el Brasil va resistir com un campió amb una bona intervenció del porter Alisson. Els brasilers aguantaven i sortien al contraatac, però no acabaven de materialitzar el gol que sentenciés el partit i donés tranquil·litat als de Tite fins que al minut 86 Neymar va tornar a fer una conducció de les seves després d’una passada a l’espai de Fernandinho, i va deixar-li el gol en safata a Firmino, que tot sol dintre de l’àrea petita va certificar el pas del Brasil als quarts de final del Mundial i el paper de màxim favorit per fer-se amb la Copa del Món.