Els descartats pel Barça

El club blaugrana rescindeix el contracte de Moussa Diagne i Sasha Vezenkov, i el MoraBanc els vol fitxar

Els descartats pel Barça

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra està avançant molta feina als despatxos aquest any, a diferència del que va passar l’estiu passat, que va costar més temps dissenyar la plantilla. Encara no ha arribat el juliol i Francesc Solana ja té lligades set peces per a la temporada vinent. Són Dylan Ennis, ara per ara l’únic fitxatge, David Jelínek, Guille Colom, Oliver Stevic, Beqa Burjanadze, Jaime Fernández i Andrew Albicy. Aquest últim, en cas que li arribi una oferta d’un equip d’Eurolliga marxarà, situació que almenys de moment no s’ha donat. A més, el club està pendent d’una resposta de David Walker a l’oferta de renovació que se li ha fet i, paral·lelament, ha de decidir si vol quedar-se Przemek Karnowski o si per contra vol fer efectiva la clàusula de rescissió de contracte, que expira el 15 de juliol, una opció que sembla factible pel rendiment que ha tingut el polonès.

Un dels que també han defensat la samarreta del MoraBanc Andorra aquesta temporada i volen que es quedi és Moussa Diagne. Ho van dir des que va acabar la campanya, però li quedava un any de contracte amb l’FC Barcelona Lassa, situació que complicava la seva continuïtat. No obstant això, segons va avançar ahir el periodista especialitzat Chema de Lucas, el club blaugrana ha decidit rescindir el contracte del senegalès. Per tant, queda lliure i els tricolors volen passar a tenir els drets de Diagne, que hauria de rebaixar-se la fitxa per jugar una temporada més a Andorra, ja que aquesta vegada el Barça no pagaria part del sou com ha fet durant aquesta campanya.

Juntament amb Diagne, un altre jugador blaugrana ha rebut la carta d’acomiadament, segons el compte de Twitter FCB Basket News. Es tracta de Sasha Vezenkov, el jove ala-pivot de 22 anys, que no ha acabat de tenir minuts al conjunt barceloní tot i que hi va arribar tot just després de ser nomenat MVP de la lliga de Grècia, l’any 2015, amb només 19 anys. El xipriota ja va interessar el MoraBanc l’estiu passat, però el Barça no va accedir aleshores a la seva cessió, a diferència de com va fer amb Diagne. Amb aquest moviment de l’entitat blaugrana, el MoraBanc apostarà amb força per fitxar Vezenkov, que té una forta projecció de futur.

Els dos descarts del Barça són ara la prioritat de Solana, però el director general és conscient que haurà de competir amb altres clubs per adquirir els serveis dels dos jugadors. Per exemple, Diagne tenia en ment la possibilitat de jugar a Màlaga, on no hauria de baixar tant el catxet, malgrat que els objectius serien similars als del MoraBanc, vist el curs que ha fet l’Unicaja, que també disputarà Eurocup. A més, el senegalès ja coneix l’organització tricolor i el país, factor que també influeix a favor en la possible continuïtat al Principat, Per la seva part, Vezenkov podria rebre l’interès d’altres clubs d’Eurolliga.

Mentre Solana espera poder tancar aquests dos fitxatges, que no seran fàcils, a partir d’avui s’obre el període del dret de tempteig sobre jugadors que finalitzen contracte i que es vol mantenir. Si Walker no respon a l’oferta, entrarà a la llista. Colton Iverson i Landing Sanè poden ser dos jugadors als quals es faci una oferta qualificada.

EUDAL I VÁZQUEZ, CONFIRMATS COM A AJUDANTS, I EL RETORN A CASA DE PEÑARROYA JA ÉS OFICIAL

Francesc Solana ja va avançar el dia que es va anunciar el fitxatge d’Ibon Navarro que David Eudal i Paco Vázquez continuarien sent els entrenadors ajudants de l’equip, però ahir el club va formalitzar de manera oficial la continuïtat una temporada més dels dos tècnics. “Els dos ajudaran Ibon Navarro a mantenir la identitat que ha tingut l’equip les dar­reres temporades i que tan bons resultats ens ha donat”, va exposar Solana, segons va recollir el comunicat. “Els dos no han parat de créixer com a entrenadors i això també ens dona molt”, hi va afegir el director general. Per la seva part, el BAXI Manresa va fer oficial ahir que Joan Peñarroya entrenarà l’equip del Bages en el retorn a l’ACB. L’acord és per a les dues properes temporades i d’aquesta manera l’egarenc torna al club en què més temps va passar com a jugador. De fet, el tècnic ostenta el rècord de punts del Manresa, amb un total de 2.738.

Els descartats pel Barça

tracking