“Aprofitar el premi”

El Vall Banc s’aferra a aquesta idea per donar la campanada a la semifinal que disputa avui contra
el Drita de Kosovo

“Aprofitar el premi”VALL BANC FC SANTA COLOMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vall Banc Futbol Club Santa Coloma disputa aquesta tarda (17.00 hores) al Victoria Stadium de Gibraltar, sense cap mena de dubte, el partit més important de la temporada. “No m’ha costat gaire motivar els nanos, ja que estan ben ficats des de fa dies. L’objectiu és aprofitar el premi”, va declarar ahir el nou entrenador, Marc Rodríguez. Per cinquena campanya consecutiva, els colomencs formen part de la Lliga de Campions en haver-se imposat a la primera andorrana.

Etiquetes:

I succeeixi el que succeeixi damunt del terreny de joc, passaran a la història de la màxima competició continental, juntament amb el Drita de Kosovo. Seran els dos primers equips que estrenin el nou format del certamen, que a partir del curs 2018-2019 i fins que no hi hagi una nova cimera per remodificar-lo engegarà amb una final de quatre. Malauradament per als interessos de l’esport del país, la Champions pel que fa a la ronda preliminar no tornarà a viure’s a l’Estadi Comunal –a no ser que la UEFA algun any el designi com a seu–.

“Tots tenen tècnica i a sobre un bon físic, tot i que alhora actuen un pèl anàrquicament i ens pot beneficiar. A més, tampoc s’han preocupat d’analitzar-nos amb vídeos”, va detallar Rodríguez. Ara bé, en el cas que els andorrans donessin la campanada, el Malmö suec es convertiria en el proper rival de la primera fase, amb duels d’anada i tornada a Andor­ra i Suècia, respectivament. En qualsevol cas, estrenen aquest model i els ulls dels amants i/o malalts del futbol, encara que el Mundial de Rússia es mengi l’actualitat de l’esport rei, durant una estona estaran focalitzats en el que passi a l’estadi de la petita península britànica. Els homes de Marc Rodríguez fa unes tres setmanes que entrenen per a aquesta cita de semifinals, mentre que si la superen es veuran les cares a la gran final contra el vencedor del matx entre la Fiorita de San Marino i el Lincoln Red Imps gibraltareny (21.00 h).

Les opcions del quadre andor­rà són escasses, però no pas impossibles, ja que els especialistes en les lligues de menys rang d’Europa van coincidir a comentar que els de Kosovo són el conjunt més potent dels quatre. Les raons són que es troben en una lliga amb dotze participants i un total de trenta-tres jornades, a més, que entre el primer i el quart classificat hi ha poca diferència de punts. Els analistes es basen en la regularitat competitiva a la qual està acostumada el Drita. No obstant això, els de Santa Coloma, conscients d’això, s’han reforçat per a l’ocasió.

El primer fitxatge, entre cometes, és el del veterà i peça fonamental de l’eix de la defensa Ilde Lima malgrat els dubtes: “Em fa una mica de mal l’espatlla, però estic disponible [com a titular].” Ara sí, en aquest ordre, van ater­rar al Principat Cédric Faure, Yago Pérez i Lorenzo Burón. Respecte de l’últim, el diari esportiu espanyol Marca va publicar un article sobreanomenant-lo el Messi d’Andorra. Quelcom desconegut per al tècnic, que va assegurar, entre riures que “el xaval [24 anys] és bo, encara que no sé si per guanyar cinc Pilotes d’or”.

EL TIC TAPA, DAVANT EL MÀXIM GOLEJADOR DE LA LLIGA MALTESA

L’Estadi Comunal es vesteix avui de gala a partir de les 20.00 hores per acollir el partit d’anada de la ronda preliminar de l’Europa League entre el Tic Tapa Sant Julià i el Gzira United de Malta. El jugador del conjunt lauredià, Walter Fernández, va declarar ahir en roda de premsa que “hem d’intentar que no ens marquin. Són molt importants els primers 90 minuts i hem de saber utilitzar les nostres cartes”. Mentre que l’entrenador Jesús Barón va explicar que “l’equip arriba endollat, ja que porta un mes preparant-se. Ara bé, és cert que la temporada s’està fent llarga i la plantilla és un pèl justa quant a efectius per les lesions”. En relació amb el rival, va comentar que “són l’entitat que més gols ha fet a la seva lliga [52]” i en aquest sentit compta amb el migcampista senegalès Amadou Samb, que ha aconseguit un total de 21. Sens dubte aprofiten les segones jugades i pel que fa al joc del Tic Tapa, el tècnic va insistir que “el duel el voldrem portar cap al nostre terreny i rasejar la pilota sempre és la primera opció”, al que hi va afegir que “òbviament no està prohibit jugar per dalt, però no tenim els futbolistes adequats per realitzar-ho amb èxit total”. Els maltesos són els favorits de tots els enfrontaments d’aquesta fase de la competició i a sobre s’han reforçat bastant bé per a l’ocasió. De la seva part, dijous, també al Comunal, serà el torn de la Unió Esportiva Engordany enfront l’SS Folgore de San Marino (20.00 h).

tracking