Les noies, amb possibilitats

La selecció femenina encara manté l’esperança de ser a l’Europeu tot i les dues derrotes i la lesió de Clàudia Guri al turmell

Les noies, amb possibilitatsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany va acollir ahir la primera jornada del FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier amb la presència de 17 equips, 8 de masculins i 9 de femenins. Aquestes xifres representen quatre seleccions més que l’any passat, ja que la FIBA va decidir ampliar el nombre de qualificatoris fins a tres, quan fins l’any passat n’eren només dos. Aquest Preeuropeu adjudicarà tres places en homes i quatre en dones per a l’Europeu de Bucarest, que es disputarà entre el 14 i el 16 de setembre.

Etiquetes:

Per a l’equip femení, la competició va començar de la pitjor manera possible, ja que amb tot just dos minuts de joc del primer partit contra Itàlia (actual campiona del món) Clàudia Guri es va fer un fort esquinç al turmell i va haver de deixar la pista, fet que va obligar Patrícia Vicente, Cristina Andrés i Nàdia Mun a jugar els dos partits complets. El debut contra les transalpines va acabar amb derrota per 10 a 21, mentre que a la tarda Espanya va superar les tricolors per 7 a 21 en un duel de clar domini espanyol, marcat per la superioritat física.

Després de la desfeta, Patrícia Vicente va assegurar que “més enllà de la lesió de la Clàudia Guri en faig una valoració positiva i estic molt orgullosa de l’equip”. A més, va remarcar que “hem lluitat els dos partits, fer deu punts contra les italianes no és gens fàcil, i contra Espanya hauríem pogut fer-ne més, però hem tingut una mica de mala sort”.

Les tricolors encara tenen opcions d’entrar a la lluita per ser a l’Europeu i per això haurien d’acabar entre les tres primeres del grup. Les rivals d’avui seran Azerbaidjan (10 h) i Grècia (16.20 h), seleccions d’entrada més assequibles que les rivals que va tenir Andorra ahir.

El primer dels combinats tricolors a entrar en escena havia estat el masculí, format per Oriol Fernàndez, Jordi Olcina, Dani Mofreita i Rafa Casals, que va caure derotat per 13 a 20 contra la República Txeca en el duel que va obrir l’acció de les seleccions andorranes. Ja a la tarda, els del Principat van caure 21 a 14 contra un dels favorits, Eslovènia. El matx va començar amb màxima igualtat (4-4), però llavors els eslovens van fer un parcial de 8 a 0 que va deixar Andorra sense cap possibilitat.

Amb aquestes dues derrotes, la selecció masculina queda matemàticament eliminada i no podrà competir per una de les places per anar a l’Europeu. Un dels jugadors tricolors, Jordi Olcina, va manifestar que “tot i les derrotes, la valoració és positiva perquè sempre estem competint i cada vegada estem més a prop”. A més, hi va afegir que “una de les nostres virtuts és que sempre deixem fins a l’última gota de sang a la pista i és el que hem de seguir fent”. El combinat masculí tancarà avui la seva participació al Qualifier contra Grècia a les 10.40 hores.

"SHOWTIME" A L'ILLA CARLEMANY AMB EL CONCURS D'ESMAIXADES

escaldes-engordany. El vestíbul d’Illa Carlemany va acollir ahir al vespre el concurs d’esmaixades, un dels esdeveniments paral·lels al Pre-europeu de 3x3. El dunker italià Marco Favretto, Mr. Jump, va proclamar-se campió després d’imposar-se al gal Loïc Moitry (vencedor l’any passat), el txec Arek Przybylski, Aro, i el letó Renars Bulduris.

'SHowtime' a illa carlemany amb el concurs d'esmaixadesLes noies, amb possibilitats

tracking