PERMETRE
NO, GRÀCIES
RÚSSIA 2018

Coutinho salva el Brasil

La ‘canarinha’ supera Costa Rica gràcies a un gol del jugador del Barça al temps afegit
El blaugrana Philippe Coutinho celebrant ahir el gol que va salvar el Brasil a l'afegit.

Actualitzada 23/06/2018 a les 07:21
El Brasil va fer ahir un pas de gegant per classificar-se per als vuitens de final del Mundial després de superar Costa Rica per 2 a 0 en un duel que va tenir més emoció de la que es podia preveure en un primer moment, ja que no va ser fins al temps afegit quan Coutinho va obrir la llauna en un duel que va acabar amb una diana de Neymar al minut 97.
L’heroi del partit fins al temps afegit va ser costa-riqueny, i és que Keylor Navas va fer un recital d’aturades de totes les maneres possibles per tal d’evitar la diana brasilera. També va tenir protagonisme en el matx el VAR, que va fer canviar de desició l’àrbitre holandès Bjorn Kuipers en un penal que havia assenyalat sobre Neymar. El col·legiat va mirar la pantalla i va veure clarament com el contacte entre Giancarlo Gonzalez i l’exfutbolista del Barça pràcticament no havia existit i que havia posat més pa que formatge en una acció que semblava encaminar el partit cap a l’empat a només deu minuts del final.

Però el Brasil va seguir lluitant, i finalment la insistència i el domini de la pentacampiona del món va tenir premi en el primer dels sis minuts que s’havien afegit. Firmino va pentinar una pilota amb el cap i Gabriel Jesús la va deixar morta per a l’arribada de Coutinho des de segona línia per batre sense miraments Keylor Navas amb una canonada des de la frontal de l’àrea petita. El Brasil encara va tenir temps per a més, gràcies a un Neymar que tenia ganes de xou. Primer va delectar el públic amb una lambretta, tot seguit va sentenciar el matx amb un gol a porta buida pels volts del minut 97 i va acabar el partit plorant sobre la gespa, possiblement recordant la lesió que ha patit aquest any i que va estar a punt de deixar-lo sense Mundial.

Sèrbia-Suïssa (1-2)
A l’altre duel del grup E entre Sèrbia i Suïssa, els segons van obtenir la recompensa a les acaballes gràcies a una diana de Xherdan Shaqiri (1 a 2). Els serbis es van avançar en el marcador per mitjà d’Aleksandar Mitrovic, mentre que Granit Xhaka va posar les taules. Si Sèrbia vol accedir als vuitens pràcticament només li valdrà un triomf contra el Brasil.