RÚSSIA 2018

Mbappé i a vuitens

El davanter del PSG es converteix en el futbolista de França més jove que marca en un Mundial, amb 19 anys i 183 dies

Mbappé i a vuitens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De les grans favorites a aixecar el 15 de juliol el trofeu del Mundial de Rússia sembla que de moment tan sols la selecció francesa és la que està convencent i complint damunt del terreny de joc. Els de Didier Deschamps van superar ahir a la tarda el Perú per 1 a 0, gràcies a una diana cent per cent de killer de Kylian Mbappé. El del París Saint Germain (PSG) es va convertir en el futbolista de França més jove a marcar en aquest torneig, amb 19 anys i 183 dies, superant així David Trezeguet, que ostentava aquest rècord amb 20 anys i 246 dies (a la cita de França 1998).

Al minut 34, Paul Pogba va recuperar la possessió a la zona de tres quarts i va llegir a la perfecció una desmarcada del punta triat per Deschamps, Olivier Giroud, en detriment del blaugrana Ousmane Dembélé. Giroud va caçar l’esfèric a l’interior de l’àrea gran i sense pensar-s’ho va mirar de batre el porter sud-americà Pedro Gallese.

No obstant això, el defensa central Alberto Rodríguez es va creuar per tapar el seu xut, mentre que, involuntàriament, va aconseguir que Mbappé engegués l’electrònic. Aquest, sempre atent a la jugada, va aprofitar el refús provocat per la cama de Rodríguez per marcar a plaer i fer embogir els aficionats gals. Aquests es van tornar bojos, sobretot, amb el xiulet final, arran que França estarà als vuitens de final del Mundial, i per acabar aquesta fase de grups com a primera haurà de sumar només un punt a la darrera jornada davant de Dinamarca. Tornant sens dubte a la fantasia francesa, Kylian Mbappé no va fer un golàs, tot i que les pilotes que va tocar les va convertir en màgia i en perill. El gal va aportar força tranquil·litat, però els peruans van buscar sense encert un empat que els donés una vida extra per no caure eliminats. L’ocasió més clara va ser una canonada de Pedro Aquino que va enviar a la creueta.

En el matx del migdia del grup C entre els danesos i Austràlia, el marcador va assenyalar un 1 a 1 que va permetre que Dinamarca amb un punt més estigui pròximament als vuitens. De la part australiana, el quadre oceànic necessitarà el següent miracle per passar: una victòria davant el Perú, que França derroti l’equip nòrdic i, a més, millorar la diferència de gols.

tracking