Imbernón se centra a crear un equip amb segell d'identitat

L’entrenador també parla de la tercera divisió però és conscient de la dificultat per la qüestió econòmica

Imbernón se centra a crear un equip amb segell d'identitatF. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Futbol Club Andorra, Albert Ferré, va anunciar ahir que la temporada vinent l’ex­entrenador del Vall Banc FC Santa Coloma Richard Imbernón s’asseurà a la banqueta tricolor en substitució de Candi Viladrich. Suposarà la segona etapa de l’andorrà i alhora el debut en majúscules a primera catalana. La seva primera experiència va tenir lloc fa més d’un any a l’estadi del Sants, arran de la dramàtica mort d’Emili Vicente. Juntament amb Eloy Casals va mirar de superar, sense fortuna, el conjunt barceloní per disputar la promoció d’ascens a tercera.

“Li feia molta il·lusió tornar”, va engegar Ferré, i en aquesta línia Imbernón es va esplaiar: “De petit vaig viure sempre davant del camp del Consell gaudint de la fase del club a segona B. Per tant, per mi ha estat un equip referent que m’ha fet somiar molt quan era un nen.” Va recordar la campanya i mitja que va fer aleshores parlant “d’un honor” i el que li espera ho afronta “amb orgull i esportivament com un repte”. Precisament sobre els objectius va dir que “desconeixent els jugadors que tindré em sembla absurd parlar-ne”. No obstant això, “considero que l’FC Andorra és una entitat que hauria d’estar a tercera divisió i amb la gent del país i algun reforç es pot assolir”. Una reflexió encertada per part del tècnic i que combrega amb la seva mentalitat guanyadora: fa un mes i escaig va aixecar la cinquena lliga andorrana consecutiva.

En qualsevol cas, tot plegat és complicat d’assumir, sobretot a causa del famós deute que van deixar directives anteriors i que aquest curs s’ha reduït en 50.000 euros, gràcies a diners de la UEFA (la xifra negativa és d’uns 200.000). Aquest és un hàndicap i per si no fos suficient el Govern encara no ha informat de les subvencions esportives d’enguany. “Ens han dit des de la secretaria d’Esports que a principi del mes de juliol en sabrem quelcom, però és difícil tancar una plantilla sense saber el pressupost”, va exposar el president. I hi va afegir que “els integrants tindran paciència, perquè tenen bona predisposició per continuar [excepte Ferran Pol i pròximament podria marxar un altre futbolista]”. Amb tot, Richard Imbernón no va perdre el somriure i va deixar clar que espera “aconseguir un equip que jugui molt bé a futbol. Que vulguin venir pel que passa damunt del camp i no pel que succeeix a fora”.

tracking