Pateixen més del compte (0-1)

Espanya supera per la mínima un sorprenent Iran, que gaudeix d’ocasions per empatar, gràcies a un gol de Diego Costa a la segona meitat

El Mundial de les sorpreses va estar a punt ahir de donar dues noves pàgines de glòria inesperada per a seleccions petites com l’Iran i el Marroc, però al final Espanya i Portugal van aconseguir la victòria i ja acaricien la classificació per als vuitens de final de la Copa del Món de Rússia.

L’Iran va sortir a tancar-se des del primer minut i va provocar serioses dificultats a Espanya, que no trobava la manera de trencar les línies del conjunt asiàtic i que tenia una possessió estèril de quasi el 75% que no es traduïa en ocasions clares de gol. Els primers instants de la represa van seguir la mateixa tònica fins que Diego Costa va obrir el marcador al minut 54 amb una diana de fortuna, ja que l’hispanobrasiler va marcar després que la pilota li rebotés al genoll.

Al contrari de l’esperat, l’Iran no es va ensorrar amb el gol, sinó que va mostrar els seus millors minuts, va pujar les línies i va provocar seriosos problemes a Espanya, en especial amb centrades laterals i a pilota aturada. I precisament així va arribar l’ensurt més gran pel combinat espanyol, un gol que va fer embogir els asiàtics però que l’àrbitre, amb l’ajuda posterior del VAR, va anul·lar per fora de joc. L’Iran va seguir posant l’ai al cor a La Roja, però no va aprofitar cap de les ocasions de què va disposar durant el tram final del partit.

No ho va tenir gens fàcil tampoc Portugal en la victòria contra el Marroc per 1 a 0, i això que Cristiano Ronaldo va encarrilar el triomf amb una rematada de cap a la sortida d’un córner quan tot just s’havien disputat quatre minuts de partit. El combinat africà sabia que la derrota el deixava fora del Mundial i això va convertir la resta del matx en un monòleg absolut per al Marroc. Però la falta d’encert va condemnar la selecció africana, que va gaudir d’un grapat d’ocasions però que va trobar a faltar un futbolista de referència que solucioni els partits i finalitzi les jugades tal com va fer Ronaldo, que en l’únic xut a porta que va tenir va donar tres punts d’or al conjunt lusità, que segueix mantenint així el frec a frec amb Espanya en la lluita per aconseguir la primera posició del grup B.