Canvi a les normes FIBA per afavorir l'“espectacularitat”

La Federació internacional modificarà 14 de les actuals regles del joc

Canvi a les normes FIBA per afavorir l'“espectacularitat”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè executiu de la FIBA va aprovar 14 modificacions a les normes de joc que entraran en vigor l’1 d’octubre vinent i que buscaran “afavorir l’espectacularitat del bàsquet”.

Entre les més importants, destaca que amb la nova reglamentació, quan un equip rebi una tècnica, després del tir lliure la possessió serà per a l’equip que la tenia abans de la infracció, i no obligatòriament pel que gaudeix del tir. També quan un equip pateixi una infracció en el seu camp atacant, el joc es tornarà a posar en marxa amb 14 segons de possessió. Una altra de les novetats és que els defensors no podran posar cap part del seu cos sobre la línia per molestar en un servei de fons a l’últim quart, sota amenaça de tècnica. I amb aquesta actualització tampoc seran dobles fer rebotar la pilota contra el tauler de manera premeditada.

També hi ha canvis de caràcter estètic, com que tots els jugadors d’un equip hauran de portar complements (cintes, malles o canelleres) d’un mateix color sòlid. I s’hauran d’augmentar les cares dels rellotges de possessió (o posar-ne més) perquè es pugui veure des de totes les posicions dels pavellons.

tracking