Tennis

Vicky Jiménez tindrà una beca de solidaritat olímpica

Vicky Jiménez rep el reconeixement de Govern pel títol al Roland Garros sub-13 i el COA li atorga una beca de solidaritat olímpica de 18.000 dòlars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vicky Jiménez Kasintseva només té 12 anys (en farà 13 a l’agost) i ja ha demostrat per què se la pot considerar una de les promeses de més valor d’Andorra. A principis d’aquest mes va guanyar el Roland Garros sub-13 sota la Torre Eiffel i va deixar clar que el seu futur com a tennista pot ser brillant si segueix amb aquesta progressió. Aquest és potser el trofeu més important que ha guanyat en la seva jove trajectòria, però té altres triomfs importants al seu palmarès, com ara dos Campionats de Catalunya infantil i un d’Espanya, a més del trofeu Comte de Godó de la categoria, entre molts altres.

Davant aquest currículum, el Govern i el Comitè Olímpic Andorrà (COA), que ja fa un temps que van seguint Jiménez, han volgut premiar-la i donar un impuls a la seva carrera. Ahir va ser rebuda pel cap de Govern, Toni Martí, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, amb el trofeu del Roland Garros en mà. “Malgrat ser jove, té una capacitat d’adaptar-se i sacrifici que poques vegades hem pogut veure, i per això l’aposta que hem fet a Govern per poder-la ajudar”, va comentar la ministra.

Abans de passar per Govern, la jove tennista va comparèixer davant els mitjans a la seu del COA, on es va fer oficial la seva beca especial de solidaritat olímpica, que puja a una xifra de 18.000 dòlars anuals (uns 15.500 euros). El president, Jaume Martí, va explicar que normalment no s’atorguen beques a esportistes tan joves, però es va fer una demanda de subvenció específica al Comitè Olímpic Europeu veient la projecció de Jiménez. “Farem tot el possible per ajudar-la a ella i els seus pares”, assegurava Martí.

Jiménez es va mostrar molt agraïda per l’ajuda i la rebuda triomfal que li van fer, i va aprofitar els dos actes per recordar el seu triomf al Roland Garros, on va coincidir amb mites del tennis. “El torneig va ser impressionant i va ser una sort poder estar al costat de l’Steffi Graf, l’Àlex Corretja i l’Arantxa Sánchez Vicario”, comentava. Va ser aquesta última qui li va donar el consell que més la va marcar. “Em va dir que l’actitud és el més important, que no cal tenir molt tennis si ets molt intel·ligent”, indicava l’andorrana.

El seu pare i entrenador, Joan Jiménez, va aprofitar l’acte per explicar les confusions que s’havien generat al voltant de la nacionalitat de la seva filla després que alguns mitjans espanyols la fessin seva. Ella es va classificar per al Roland Garros a través del torneig Longines d’Espanya, una competició que només es disputa a 20 països. “Només et pots classificar a través d’un dels 20 països on es fa el Longines. En tenir llicència espanyola podíem jugar aquest torneig”, explicava el pare, que remarcava que té el passaport andorrà i prou. Això sí, resideix des de fa un parell d’anys a Sitges per poder entrenar més a fons. “A Andorra ens costava mantenir un nivell d’entrenaments perquè hi ha una mancança important de pistes”, lamentava el tècnic.

Ara, filla, pare, i mare, que també l’acompanya a tot arreu, segueixen el seu camí cap al que esperen que un dia els porti a la primera línia del tennis mundial. “El meu somni seria jugar un Grand Slam i guanyar-lo, però s’ha de treballar molt”, explicava la tennista. De moment, però, s’ha de pensar en un futur més immediat i Jiménez va manifestar la seva voluntat de jugar els Jocs dels Petits Estats de Montenegro 2019. “A mi m’agrada representar Andorra, és el meu país”, va indicar. A aquest ritme, no trigarà a fer brillar la tricolor en tornejos de referència. Amb tot, Jiménez no vol córrer més del compte.

Vicky Jiménez tindrà una beca de solidaritat olímpica

Vicky Jiménez tindrà una beca de solidaritat olímpica

tracking