Motociclisme

Toni Bou torna a regnar al trial lauredià i amplia el lideratge a la general

Un error de Jeroni Fajardo en l’última zona permet al resident vèncer a Sant Julià i ampliar el seu lideratge

Toni Bou torna a regnar al trial lauredià i amplia el lideratge a la general

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El TrialGP d’Andorra prometia un bon espectacle i molta emoció fins al final amb les zones que havia dissenyat la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) i així va ser. La carrera es va diputar íntegrament a Nagol, fet que va permetre molta més afluència de públic, menys el final, que es va fer al mateix lloc que la qualificació del dissabte, a la plaça de la Germandat. Va ser precisament aquí on es va decidir tot. Jeroni Fajardo arribava amb el triomf gairebé a la butxaca, ja que tenia un punt d’avantatge sobre Toni Bou. Però inesperadament, en la darrera zona va cometre una errada i es va haver de conformar amb la tercera posició, de la qual estava satisfet de totes maneres. “Les curses no s’acaben fins que ho has fet tot, i he tingut un petit error i he fet un 5. Però igualment estic molt content, ha estat un bon dia i ser al podi sempre és genial”, indicava el pilot de Gas Gas després que se li escapés la victòria en el darrer moment.

Més satisfet estava Bou, que després de dos anys (va fer podi el 2017) va tornar a saber què era guanyar al trial de casa, imposant-se a un Albert Cabestany que va ser segon i que va tornar a un podi un any després. “Estic molt content. És un gran avantatge poder viure aquí i poder treballar fort. He intentat no fallar i he fet una molt bona carrera, i a l’últim moment hem aconseguit una gran victòria a casa”, valorava Bou, que recalcava que no havia estat fàcil, ja que encara no es troba en plenes condicions físiques. “Després de la lesió a l’esquena, no estic al cent per cent i he hagut de treballar al màxim per estar en les millors condicions possibles. Aconseguir una victòria a Andor­ra mentalment és molt positiu per a mi. Em dona una motivació per seguir amb la recuperació”, assenyalava.

Amb aquesta victòria, el resident va ampliar el seu lideratge a la classificació general. Arribava a Sant Julià de Lòria amb 2 punts de marge sobre els perseguidors i se’n va cap a Portugal, on es disputa el pròxim gran premi, amb 7 punts de marge sobre Fajardo. En Trial125, el triomf va ser per al britànic Billy Green, mentre en Trial2, l’italià Matteo Grattarola va demostrar novament no tenir rival. En aquesta mateixa categoria, l’únic andorrà present a la cita, Xavi Casas, va finalitzar en la 23a posició d’entre els 25 pilots que prenien part de la prova.

Un clàssic del calendari

Amb la 23a edició del Campionat del Món a Andorra ja finiquitada, l’FMA es va mostrar molt satisfeta de com s’havia desenvolupat tot i feia una mirada al futur. “Portem molts anys fent Mundial i sempre estem disposats a seguir organitzant. Crec que tenim un bon equip al darrere i al final la gent surt contenta, així que per nosaltres endavant”, comentava la presidenta, Natàlia Gallego. Fins al setembre no se sabrà si el Principat seguirà acollint una cita que és un clàssic del calendari.

TrialGP Andorra

TrialGP

1. Toni Bou (Montesa/Espanya) 16

2. Albert Cabestany (Beta/Espanya) 18

3. Jeroni Fajardo (Gas Gas/Espanya) 20

Trial2

1. Matteo Grattarola (Honda/Itàlia) 2

2. Gabriel Marcelli (Montesa/Espanya) 7

3. Dan Peace (Gas Gas/Gran Bretanya) 13

23. Xavi Casas (Gas Gas/Andorra) 111

Classificació general

TrialGP

1. Toni Bou (Montesa/Espanya) 70

2. Jeroni Fajardo (Gas Gas/Espanya) 63

3. Jaime Busto (Gas Gas/Espanya) 61

Trial2

1. Matteo Grattarola (Honda/Itàlia) 77

2. Toby Martyn (Montesa/Gran Bretanya) 59

3. Gabriel Marcelli (Montesa/Espanya) 56

-. Xavi Casas (Gas Gas/Andorra) -

Toni Bou torna a regnar al trial lauredià i amplia el lideratge a la general

tracking