Rússia 2018

Brasil també patina

La ‘canarinha’ s’estrena al Mundial amb un empat insuficient contra una Suïssa ben plantada i seriosa

Argentina, Espanya, Alemanya, i també Brasil. Són quatre seleccions favorites del seu grup i en la primera jornada del Mundial han topat amb la realitat que el paper de ser la clara aspirant a finalitzar en primer lloc de la fase regular no és suficient perquè això és la Copa del Món i totes les seleccions van a mort en cada minut. Val a dir que tots aquests equips s’han enfrontat en la seva estrena a Rússia contra conjunts candidats també a passar als vuitens de final. Ahir va ser el torn per a la vigent de la Copa del Món i també de la canarinha.

El pentacampió no va poder passar de l’empat contra Suïssa, que va demostrar per què és la número 6 del rànquing FIFA realitzant un partit molt seriós i en què fins i tot va tenir ocasions per guanyar. No obstant això, el pes del partit i el domini de les ocasions el va tenir el combinat dirigit per Tite, a qui li va faltar un pèl d’encert per trobar el gol que li hauria donat els seus primers tres punts. Només amb l’excel·lent qualitat i punteria de Philippe Coutinho, Brasil va poder batre la porteria de Yann Sommer. Va ser al minut 20 quan el jugador de l’FC Barcelona va fer un autèntic golàs des de fora de l’àrea.

Semblava aleshores que la canarinha podria assolir una bona victòria, ja que estava executant un molt bon joc. Però a Suïssa no se la pot donar per morta abans d’hora i als cinc minuts de la represa Steven Zuber va fer l’empat en una acció de córner en la qual va quedar totalment sol en la rematada. En aquesta acció, alguns defensors de Brasil van reclamar una empenta de l’autor del gol suís, però l’àrbitre no va assenyalar res.

Les ocasions de gol van seguir arribant d’una banda i una altra però cap dels dos equips les va poder concretar, especialment des del bàndol brasiler. Finalment, Suïssa es va endur un valuós punt contra Brasil (1-1) i ambdues seleccions hauran de treballar fort en els dos duels restants si no volen quedar fora del Mundial abans d’hora.

En l’altre partit del Grup E que es va disputar ahir, Sèrbia es va endur els tres punts davant Costa Rica gràcies a Aleksandar Kolarov, que va ser l’únic capaç de batre Keylor Navas amb un gran gol de falta amb el qual els serbis se situaven líders provisionals i presentaven la seva candidatura per un lloc als vuitens de final.