Rússia 2018

La tecnologia salva França

El VAR assenyala un penal sobre Griezmann i un xut de Pogba al tram final acaba amb gol legal gràcies als nous sistemes

La tecnologia salva França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va començar el Mundial de Rússia dijous passat molts aficionats de l’esport rei preguntaven via les xarxes socials on estava el VAR, és a dir, el sistema de videoarbitratge. Ho feien, sobretot, perquè hi havia jugades polèmiques i errors arbitrals, no transcendentals, i el col·legiat no aturava el joc per comprovar-ho i rectificar. En qualsevol cas, cal destacar i recordar que aquest només es pot aplicar en gols, penals, targetes vermelles i confusió en la identitat dels jugadors. A més, és l’àrbitre qui ho ha de demanar, o si no els assistents que té en una sala amb les càmeres poden comentar-li que podria haver-se equivocat.

Doncs bé, precisament en el partit d’ahir al migdia entre França i Austràlia, l’uruguaià Andrés Cunha va fer-ne ús per determinar una falta dins de l’àrea sobre Antoine Griezmann. Uns segons més tard que es produís, i això és el que desconcerta i no agrada als defensors de l’Against Modern Football. El Petit Príncep, finalment matalasser, no va errar des dels onze metres al minut 58 i va estrenar el marcador del Kazan Arena. Ara bé, l’alegria gal·la va durar ben poc al combinat de Didier Deschamps, ja que Samuel Umtiti va desviar una centrada als dominis del porter Hugo Lloris amb la mà i Cunha sí que va veure-la al moment. L’australià Mile Jedinak, al 62, va posar les taules, però una magnífica jugada d’embranzida entre Paul Pogba, Kylian Mbappé i Olivier Giroud va acabar amb una diana fantasma de Pogba que va tornar a aixecar la polèmica.

Anys enrere el col·legiat no l’hauria donat per vàlida per una qüestió quasi científica, i és que en directe i des de la llunyania, aquest tipus de jugades és impossible saber al cent per cent si la pilota sencera ha traspassat la línia. En definitiva, que la tecnologia de gol va dir que sí i la selecció francesa va celebrar-ho –i de quina manera– ja que era el tram final del matx (2 a 1).

En el mateix grup C van competir Perú i Dinamarca i els danesos es van endur una victòria des de la defensa i executada al contraatac gràcies a Yussuf Poulsen. Abans, el peruà Christian Cueva va fallar un penal.

tracking