Motociclisme

El centre de Sant Julià viu l'emoció del TrialGP, que arrenca amb domini de Bou

La federació celebra que el format actual apropa l’espectacle al públic

El centre de Sant Julià viu l'emoció del TrialGP, que arrenca amb domini de BouFMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que Sport7, el promotor del TrialGP, va agafar les regnes de l’organització del Campionat del Món, es va proposar l’objectiu d’expandir i ampliar la seva base de seguidors, així com el seguiment arreu del món i en directe a les proves. Ahir, al centre de Sant Julià de Lòria, en la primera jornada de la 23a edició del Mundial a Andorra, es va viure de ple l’emoció i força ambient amb les diferents mànegues de qualificació que es van disputar des de bon matí fins a primera hora de la tarda. La zona indoor situada a la plaça de la Germandat va ser testimoni de les habilitats dels millors especialistes sobre les dues rodes, que havien de recórrer el més ràpid possible 10 obstacles.

El centre de la parròquia es va convertir en una gran reunió d’amants de la gasolina, un fet que va celebrar la presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Natàlia Gallego. “Es buscava ambient al poble i jo crec que a nivell de públic tothom ha quedat molt content. Han pogut veure la qualificació i ha estat molt emocionant fins a l’últim moment. Hem aconseguit apropar el trial aquí al poble de Sant Julià i la valoració des de l’organització és molt positiva”, explicava la màxima dirigent de l’ens de les dues rodes, que també parlava de la comoditat dels pilots quan venen al país, especialment els espanyols. “Se senten com a casa”, indicava.

Qui sent més que ningú que està a casa seva és el resident Toni Bou, el principal reclam dels aficionats, com no podia ser d’una altra manera, i també el dominador de les dues mànigues de qualificació. El 23 vegades campió del món va ser el més ràpid, amb un registre insuperable per ningú de 25’’03. “Era molt difícil perquè els pilots de darrere estaven molt enganxats. La meva intenció era sortir al grup del final, però no córrer tant. A l’últim moment, el lloc i el públic m’ha pogut i he donat el màxim. He corregut molts riscos però ha sortit molt bé, així que estic molt content”, exposava un Bou que va acceptar tenir alguns dubtes. No obstant això, Bou finalment va poder complir l’objectiu que es va marcar d’un inici, que era sortir dels darrers avui al trial per tenir més avantatges. “És important sortir dels últims perquè el terreny es trenca molt. També veus el que fan els rivals. Pot ser una pressió però intentarem agafar-ho com una motivació i no cometre errors que cometin davant”, assenyalava el del Repsol Honda Team.

El jove Jaime Busto (26’’88) i el britànic James Dabill (27’’70) van ser segon i tercer i també seran dels darrers a sortir en el trial d’avui, que es disputa tot a Nagol a partir de les 9 h i el qual es presenta molt emocionant. Serà el que valdrà de veritat per a la classificació general, la qual està molt ajustada, amb només dos punts de diferència entre Bou, el líder, i el segon i tercer, Busto i Jeromin Fajardo. “Espero una carrera dura en la qual no podrem cometre errors perquè hi ha zones molt fàcils i poques de difícils i poden marcar les diferències”, va dir Bou.

Les errades de Casas

Per la seva part, l’únic andorrà a la prova, Xavi Casas, no va tenir encert en les sessions de qualifiació en Trial2 i va quedar 25è i últim, malgrat que es mostrava satisfet i tranquil, ja que és avui, a Nagol, quan comptarà tot. “Les coses no han anat com jo esperava però la valoració del dia és bona”, va comentar Casas.

tracking